Van der Breggen: ‘Het gaat nu weer goed’

| 11-07-2014

Anna van der Breggen is donderdag in de zesde etappe van de Giro Rosa als tweede over de meet gekomen. De Zwolse wielrenster van team Rabo Liv moest haar meerdere erkennen in Emma Pooley, maar steeg wel in het algemeen klassement. Marianne Vos is daarin de leidster, Van der Breggen staat op een vierde plaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Daar waar het mannenpeloton in de ban is van de Tour de France, rijdt het mondiale vrouwenpeloton de Ronde van Italië. De vrouwen begonnen op 9 juli met een proloog, waarna al zes etappes volgden. In die etappes was vooral Rabo Liv oppermachtig. De ploeg van Van der Breggen won liefst vijf dagprijzen en heeft met Marianne Vos ook de draagster van de roze trui in haar gelederen. Diezelfde Vos won al drie etappes, terwijl Annemiek van Vleuten ook al twee keer de beste bleek. Van der Breggen zette donderdag haar beste prestatie neer, door in de eerste bergetappe als tweede te eindigen.

De Zwolse staat door die tweede plek op een vierde positie in het algemeen klassement en heeft een achterstand van ruim twee minuten. Voor de zesde etappe liet Van der Breggen al weten uit te kijken naar de vier pittige dagen. “Ik hoop mee te kunnen doen in het klassement. Na mijn valpartij in de eerste etappe heb ik even wat mindere dagen gehad. Maar nu gaat het weer goed. Hopelijk kan ik dat vasthouden.” Ook Loes Gunnewijk en Marijn de Vries zijn deze dagen onderdeel van het peloton. Eerstgenoemde staat na zes etappes op een 88ste plaats, terwijl De Vries het moet doen met een 124ste positie. De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries, Anna van der Breggen, Giro Rosa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws