Van der Breggen grijpt bolletjestrui in Bira

| 16-06-2014

Wielrenster Anna van der Breggen heeft afgelopen zondag de Spaanse rittenkoers Emakumeen Euskal Bira afgesloten als winnaar van het bergklassement. In de afsluitende vierde etappe moest de Zwolse de zege laten aan teamgenote Marianne Vos, die net wat tekort kwam voor de eindoverwinning. De Franse Pauline Ferrand-Prevot eindigde op het hoogste ereschavot, terwijl Van der Breggen de derde plaats bemachtigde. “Ik heb het op de laatste beklimming nog wel geprobeerd.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De hegemonie van Rabo Liv werd zondag compleet. Marianne Vos pakte de etappezege, waardoor alle ritoverwinningen naar de Nederlandse ploeg gingen. Het podium van het eindklassement bestond ook uit louter wielrensters van de ploeg en tevens pakte Van der Breggen de bolletjestrui. De Zwolse ging zondag nog voor een ritzege. “Na de laatste beklimming kwam ik alleen boven, maar in de afdaling moest ik Marianne toch laten gaan”, blikt ze terug. Uiteindelijk kwam Van der Breggen vijf tellen tekort voor de dagzege. De Zweedse Emma Johansson kwam als derde over de meet.

Loes Gunnewijk eindigde in het eindklassement op een 55ste plaats. Vrijdag trok de renster van Orica-AIS ten aanval, maar zonder succes. De Zwolse reed in haar eentje naar een voorsprong van maximaal 45 seconden, maar werd uiteindelijk toch teruggehaald. “Dit was een goede dag”, zei Gunnewijk na afloop van die etappe. “We hebben lekker in de aanval gereden en ik was nog een tijdje alleen weg. Net voor de laatste klim reed ik lek en kon ik alleen nog bidonnen afgeven. Vervolgens zat mijn werk er op en ben ik afgezakt naar een achterliggende groep.” Gunnewijk zag de rittenkoers vooral als voorbereiding op het naderende NK. “Het was daarom een prima week.”

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Anna van der Breggen, Orica-AIS

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws