Van der Breggen: ‘Fietswissel goede keuze’

| 11-07-2015

Anna van der Breggen heeft zaterdag de klimtijdrit in de Giro Rosa op haar naam gezet. De Zwolse wielrenster was ruim een minuut sneller dan klassementsleidster Megan Guarnier, waardoor Van der Breggen ook nog de roze trui veroverde. “Maar we zijn er nog niet. Er staat zondag nog een zware etappe op het programma”, laat de renster na afloop weten.

Het parcours van de tijdrit bestond uit 21,7 kilometer. Daarin zat een lastige afdaling en tevens een pittige beklimming. Van der Breggen koos na de klim voor een fietswissel. “We hebben in de ochtend een verkenning van het parcours gedaan en daarbij ook gekeken of we de tijdritfiets gingen gebruiken. Met een technische afdaling en een vier kilometer lange klim heb ik er voor gekozen om te starten op de wegfiets. Bovenop heb ik gewisseld”, vertelt de Zwolse. Uiteindelijk bleek deze keuze succesvol. Van der Breggen kwam in 36 minuten en 5 seconden over de finish en dat was voldoende om het roze over te nemen. Nummer twee Guarnier volgt op driekwart minuut.

De beslissing in de Giro Rosa volgt zondag. Dan staat er een bergetappe op het programma, waarin Van der Breggen haar voorsprong wil verdedigen. “Vanzelfsprekend gaan we er alles aan doen om de roze trui mee naar huis te nemen. Het hele team heeft alle dagen vertrouwen in mij gehad en me onwijs geholpen. Ik ben erg blij dat ik vandaag heb kunnen doen waarop werd gehoopt.”

Wielrennen, Anna van der Breggen, Giro Rosa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws