Van den Broek: ‘Het gaat om effectiviteit’

| 19-11-2017

De thuiswedstrijd tegen USHC heeft de heren van HC Zwolle zondag geen overwinning opgeleverd. In USHC trof de ploeg van trainer Pancho van den Broek een directe concurrent, maar die bleek met 0-2 te sterk. Effectiviteit was na afloop het gespreksonderwerp.. “Zij benutten de kansen wel en wij benutten onze kansen niet. Dat is het verhaal van deze wedstrijd”, concludeert coach Van den Broek.

© Annet van Raalten

HC Zwolle deed amper wat onder voor USHC, maar moest toch een nederlaag slikken. Kort voor rust benutten de gasten een strafcorner, terwijl Zwolle op dat moment al een aantal kansen om zeep had geholpen. “Het veldspel was al een stuk beter, daar zetten we zeker een stapje in. We durven druk vooruit te geven en creëren ook kansen. Het gaat alleen om effectiviteit”, vindt Van den Broek, die in de tweede helft het schoolvoorbeeld zag. USHC kreeg welgeteld één mogelijkheid om te scoren en die werd direct benut. Daarmee werd de wedstrijd beslist en zodoende zakte HC Zwolle af naar een elfde plaats. “Dit is wat het is, we staan waar we staan. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat we indirect kwaliteit tekort komen. Daar moeten we door middel van trainingen hard aan werken. We moeten beter worden en zorgen dat we degradatie ontlopen.”

Dames winnen wel
De dames van HC Zwolle beleefden een simpele middag, want Bully werd op een 4-2 nederlaag getrakteerd. Helena Bakker opende de score, waarna de gasten langszij kwamen. Daarna maakte HC Zwolle door goals van Sophie Locht, Linde Jonker en Anne Roos Meppelink het verschil: 4-2.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws