Van den Broek: ‘Hebben prima gepresteerd’

| 17-09-2017

De eerste wedstrijd van de competitie werd nog verloren, maar ook de heren van HC Zwolle zijn na zondag van de hatelijke nul. De ploeg van coach Pancho van den Broek speelde thuis tegen Leiden en maakte in de eerste helft het verschil. Uiteindelijk overwonnen de Zwollenaren met liefst 4-0. “We hebben prima gepresteerd, vertrouwen opgedaan en de nul gehouden. Ik ben tevreden”, zegt Van den Broek.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Een goed begin is het halve werk en dat gold zondag ook voor HC Zwolle. Waar vorige week een slechte start de ploeg nog opbrak, speelde het ditmaal vanaf het begin een puike partij. Leiden had weinig in te brengen en voor de rust had Zwolle al driemaal gescoord. Leiden probeerde wel mee te hockeyen, maar er was maar één ploeg de baas. De eerste twee treffers kwamen op naam van youngster Casper van de Griendt en de derde goal werd gemaakt door Matthijs Verhoef. “We stonden goed, zoals ze dat zeggen. En als je goed staat, dan kun je ook goed hockeyen. De doelpunten vielen ook precies op de momenten dat Leiden in de wedstrijd leek te komen. Daardoor lukte dat dus niet en speelden we een gewonnen wedstrijd“, analyseert Van den Broek.

Na de onderbreking bleef HC Zwolle het goed doen, al maakte het wel te weinig gebruik van de geboden ruimtes. Gescoord werd er nog 'maar' één keer en die treffer kwam op naam van Jurjan Boiten. Voor Van den Broek was dat meer dan genoeg, want hij was vooral blij met de nul tegendoelpunten. “Dat zie je in de overgangsklasse niet heel vaak, dus dat is knap. Het had ook zomaar 6-2 kunnen zijn, maar dan win ik toch liever met 4-0. Een mooie zege, want Leiden is geen verkeerde ploeg“, vindt de coach, die nog niet in de polonaise loopt. “Eén zwaluw maakt geen zomer, zeggen ze dan. Het is fijn om van de nul af te zijn en om de eerste thuiswedstrijd zo te winnen. Veranderen doet het alleen niet. We moeten vooral zo doorgaan“, zegt van den Broek.

© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws