Van den Broek: ‘Hadden kunnen snoepen’

| 08-10-2017

“We hadden een puntje kunnen snoepen, maar helaas is dat niet gelukt. Toch hebben we een prima wedstrijd gespeeld.” Het zijn de woorden van HC Zwolle-coach Pancho van den Broek, die de Zwolse herenploeg zondag met 2-3 zag verliezen van Hurley. Lang konden de Zwollenaren prima mee met hun opponenten, maar in een tijdsbestek van een minuut gaf de ploeg de wedstrijd helemaal uit handen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hurley was logischerwijs de betere, maar had toch alle moeite om het strijdende Zwolle van zich af te zetten. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong door een goal van Patrick van der Heijden, ware het niet dat het drie minuten later alweer gelijk was. “Laat ik het maar zo zeggen... dat is gewoon kloten. Je hoopt dan die 1-0 wat langer vast te kunnen houden, maar ze maakten alweer snel gelijk. Daardoor namen zij het momentum over”, vertelt Van den Broek, die het na de rust even helemaal mis zag gegaan. Binnen een minuut was Hurley twee keer trefzeker, terwijl Zwolle toch aardig in de wedstrijd zat. “Dat minuutje is uiteindelijk killing. Maar dat is gebeurd en dan moet de ploeg zich er overheen zetten. Dat deden de jongens vrij aardig.”

Matthijs Verhoef maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, waardoor Zwolle weer geloof kreeg in een punt. Er werd nog getracht een doelpunt te forceren, maar een positief resultaat was Zwolle ditmaal niet gegeven. “Hurley, dat zijn geen punten die ik vooraf met pen had opgeschreven. Zij hebben net iets meer kwaliteit en beschikken vooral over meer ervaring. Toch hebben wij gedisciplineerd en georganiseerd gespeeld en hebben Hurley een hele moeilijke middag gegeven. Ik ben heel erg tevreden met hoe we hebben gespeeld”, aldus Van den Broek.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hockey, Sportpark Het Hoge Laar, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws