Van den Broek: ‘Geen aanspraak gemaakt’

| 05-11-2017

De heren van HC Zwolle hebben zondag de thuiswedstrijd tegen Huizen met duidelijke cijfers verloren. Nog voor de rust stond de Zwolse overgangsklasser al met 0-2 achter en die schade werd in het tweede bedrijf alleen nog maar groter: 1-5. “Het was een duidelijk verschil, we konden vandaag geen aanspraak maken”, vindt coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

HC Zwolle verloor de afgelopen vier wedstrijden, maar maakte daarin toch enigszins indruk. Tegenstander Huizen kwam met wat angst naar Zwolle, vooral omdat de thuisploeg tegen veel tegenstanders aardig meekwam. Die angst bleek ongegrond, want het werd niet de middag van de Zwollenaren. Huizen kwam voor de rust al op een 0-2 voorsprong. “Het wordt snel 0-2, ook omdat we op bepaalde momenten te angstig spelen. Helaas gaf de tegenstander dat na afloop ook aan. We zien te weinig onze eigen mogelijkheden, zoals vlak voor rust. Op dat moment doe je jezelf tekort”, zegt Van den Broek, die daardoor opnieuw moest besluiten om iets te forceren. “Net als in de voorgaande weken. Dan moet je hopen dat het goed uitpakt.”

Dit keer kwam HC Zwolle niet in aanmerking voor een goed resultaat. Het werd al snel 0-4, waardoor de wedstrijd gelopen was. “Een kwartier voor tijd kwamen we nog wel op 1-4 en krijgen we zelfs nog een goede kans op 2-4. Je hoopt Huizen dan nog een beetje zenuwachtig te maken, maar dat lukte niet”, vertelt Van den Broek. Huizen maakte de 1-5 en daarmee vervloog ook het laatste sprankje hoop. “We moeten hier van leren, leren, leren en nog eens leren. Je ziet dat sommige ploegen meer ervaring hebben en wat volwassener zijn. Al met al staan we op dit moment op de juiste plaats. We hoeven niet te paniekeren, maar moeten er wel van leren”, aldus Van den Broek.

© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws