Van den Broek: ‘Dit zijn gestolen punten’

| 01-10-2017

De heren van HC Zwolle hebben zondag knap met 0-1 gewonnen bij HBS. De Zwollenaren waren in de tweede helft verreweg de onderliggende partij, maar door een doelpunt van Matthijs Verhoef gingen de punten toch mee naar Zwolle. “Dit zijn wel gestolen punten, want in de tweede helft hadden we niet veel in te brengen. De jongens hebben wel voor elke centimeter gestreden”, zegt coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

De eerste helft was nog in evenwicht. HBS had wel het betere van het spel, maar Zwolle kon prima meekomen. Hoe anders was dat in bedrijf nummer twee, waarin HC Zwolle flink achteruit gedrukt werd. “We kwamen enorm onder druk te staan, maar dat is ook niet gek. HBS is een stuk verder dan wij en daarnaast spelen ze bij ons hele lange stukken. Daardoor kom je in zo'n tweede helft nog wel eens tekort”, weet Van den Broek, die desondanks zag dat HBS geen enorme hoeveelheid aan grote kansen wist te produceren. De Zwolse defensie hield aardig stand, terwijl HBS toch aardig op de muur stond te bonken. “Het ging soms met kunst- en vliegwerk, maar we bleven wel op de been. We hadden er overal druk op en de jongens liepen heel vaak de gaatjes dicht. Dat ging goed”, vindt Van den Broek.

Die bovengemiddelde werklust werd uiteindelijk zelfs bekroond met een overwinning. Matthijs Verhoef was zes minuten voor tijd het eindstation van één van de spaarzame Zwolse uitvallen en schoot raak. “Dat was wel tegen de verhouding in, haha. Ik wil niet zeggen dat het bonuspunten zijn, maar HBS kreeg in de tweede helft wel de meeste kansen en sowieso ook de meeste corners. Toch nemen we op wilskracht de punten mee naar Zwolle”, sluit Van den Broek af.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws