Van den Boogaard: ‘De mooiste periode’

| 11-03-2016

In trainingspak naast de coaches Redbad Strikwerda en Thijs van Noorden, zo was Landstede Volleybal-speler Tom van den Boogaard dit seizoen vaak te zien. De veroorzaker, een schouderblessure, is inmiddels verdwenen en net nu de play-offs beginnen raakt de passer-loper steeds meer in vorm. Zondag wacht in de kwartfinale het eerste treffen met SV Land Taurus, zijn oude club. “Ik heb er hartstikke veel zin in. Dit is de mooiste periode van het jaar”, roept de hoofdpersoon.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Als je zo de laatste wedstrijd van de reguliere competitie bekijkt, dan zou je kunnen verwachten dat Landstede Volleybal in mineur aan de play-offs gaat beginnen. Op de laatste speeldag werd er met 1-3 verloren van Orion, waardoor de Zwollenaren als nummer drie aan de strijd om de landstitel beginnen. Van den Boogaard en zijn ploeggenoten voelen dat echter compleet anders. “Ik vind persoonlijk dat we een prima competitie hebben gedraaid, zeker gezien de fitheid en de belastbaarheid van de groep. Natuurlijk is het jammer dat we geen tweede zijn geworden, maar dat zagen wij toch een beetje als een bonus. We zijn strak op de derde plaats geëindigd, dat hebben we gewoon goed gedaan. En volgens mij vinden mijn ploeggenoten dat ook wel.”

Van mineur is dus geen sprake, van een verminderd zelfvertrouwen allerminst. Laat Taurus maar komen, zo laat Van den Boogaard uit zijn woorden blijken. Hij kent de tegenstander als geen ander. “Het is op papier een goede ploeg, zeker in het weekend. Dan zijn ze net even fitter en beschikken ze over flink wat strijdlust”, weet de passer-loper. In de competitie was Landstede tweemaal te sterk voor Taurus. In Zwolle werd het een simpele 3-0, in Houten 1-3. “Thuis speelden we doordeweeks tegen Taurus en hadden we geen kind aan ze. Uit hadden wij het niet echt op orde en was het vooral blokkerend een zwaar potje. Maar als wij de servicedruk leveren die we in huis hebben, dan moeten we het onder controle kunnen houden”, roept Van den Boogaard, die maar wat duidelijk is. “Vanaf het eerste punt moeten we laten zien wie er de baas is.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Mocht Landstede de best-of-three met SV Land Taurus winnend afsluiten, dan volgt in de halve finale de winnaar van de confrontatie tussen Seesing Personeel | Orion en Advisie/SSS. “Lycurgus staat sowieso al in de halve finale en ik denk dat wij, Orion en Dynamo daar nog bij komen”, voorspelt Van den Boogaard. Hij geeft aan dat de Zwolse formatie er klaar voor is. “Het is jammer dat Matt Hanley is uitgevallen, maar verder is het gevoel goed. We zijn er dit seizoen als team op vooruit gegaan en er zit nog altijd rek in. Nu eerst op naar de halve finale.” De eerste wedstrijd tussen Landstede Volleybal en SV Land Taurus wordt zondag gespeeld in het Landstede Sportcentrum en begint om 13.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Tom van den Boogaard

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws