Van den Belt: ‘We moeten aan de bak’

| 19-01-2018

Landstede Basketbal speelt zondagmiddag in het eigen Landstede Sportcentrum de topper tegen Donar. Beide ploegen kwamen elkaar dit seizoen al tweemaal tegen, waarvan Landstede er één wist te winnen. “Als we verdedigen, dan hebben we altijd een kans. Maar we zullen aan de bak moeten, dat is duidelijk”, zegt coach Herman van den Belt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Landstede kon niet beter aan het nieuwe kalenderjaar beginnen. Eerst werd er gewonnen van Zorg en Zekerheid Leiden, om daarna af te rekenen met Apollo Amsterdam. Afgelopen dinsdag volgde in de beker een overwinning tegen Den Helder Suns, waardoor de Zwollenaren voorlopig over de maximale score beschikken. “Leiden was een goede overwinning. Mensen hadden even afstand genomen en dan is het prettig als je met een goed resultaat terugkomt”, vertelt Van den Belt, die weet dat de moeilijkheden in uitwedstrijden lagen. “Van de zestien wedstrijden waren er tien uit. Daarvan hebben we er vijf gewonnen en vijf verloren. Met Amsterdam en Den Helder hebben we toch weer twee uitwedstrijden gewonnen en dat is fijn.”

De Zwolse formatie kruist zondag voor de derde keer dit seizoen de degens met Donar. In de strijd om de supercup was Landstede met 69-77 te sterk. In de competitiewedstrijd in Groningen ging Donar met de zege aan de haal: 79-68. “Donar heeft een goede ploeg en beschikt over kwaliteit. Ik vind het ook mooi om te zien dat een Nederlandse ploeg het goed doet in Europa en dat ze goed spelen”, zegt Van den Belt, die ook zijn eigen ploeg ziet groeien. “Er gaan dingen goed en ik zie dingen waar we aan moeten werken. De ploeg ontwikkelt zich, maar het gaat langzaam. We schieten niet meer in de paniekmodus, dat doen we goed. We herkennen moeilijkheden en lossen die goed op.”

De coach hoopt dat de supporters zondag weer massaal aanwezig zijn, ook omdat zij een bijdrage kunnen leveren aan een goed resultaat. “Dat kan het verschil maken”, weet Van den Belt. “Donar neemt mensen mee, dus ik hoop dat onze supporters er ook zullen zijn. Het is goed om te zien dat het de laatste weken steeds drukker wordt, want dat verdienen de spelers ook. We werken er hard voor. Als je goed basketbal wil zien, dan moet je er zondag zijn.” De topper tussen Landstede Basketbal en Donar begint zondagmiddag om 14.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws