Van den Belt: ‘Verwacht een close game’

| 07-03-2017

“Ik ben niet zenuwachtig. Dit is sport, hier doe je het allemaal voor. Als het dan zover is, moet je niet extra gespannen raken.” Het is duidelijk, Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt heeft zin in de tweede halve finale van de beker tegen Forward Lease Rotterdam. De Zwollenaren verdedigen woensdag in de Maasstad een 83-79 voorsprong, om zo de bekerfinale te halen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste wedstrijd ging twee weken geleden nipt naar Landstede Basketbal. In het Theater van de Sport had de ploeg de handen vol aan Rotterdam, maar uiteindelijke lukte het wel om een verschil van vier punten op het bord te krijgen. Die marge moet Landstede woensdag in stand zien te houden om de bekerfinale te bereiken. “We waren in die wedstrijd slordig, uiteindelijk moeten we ook naar onszelf kijken. We speelden toen een heel slecht kwart en daar moet je wel iets mee doen”, vindt Van den Belt, die beseft dat zijn ploeg iets speciaals neer kan zetten. In de historie van de club lukte het pas twee keer om de bekerfinale te halen. In 2005 was Donar te sterk, in 2013 Den Bosch. “Dat maak je wel bespreekbaar met het team, want het is niet vanzelfsprekend om het te halen. Hoe ze daar op reageren, zien we morgen.”

Landstede reist woensdag af met een fitte en gezonde selectie. Keegan Hyland kreeg tegen Amsterdam wat speeltijd en is ook tegen Rotterdam weer van de partij. “Ik verwacht dat het spannend wordt, heel close. Rotterdam zal tot op het bot gemotiveerd zijn, want voor hun is het seizoen geslaagd als ze de bekerfinale halen”, weet Van den Belt, die voor wat betreft zijn eigen ploeg vasthoudt aan eerder gespeelde uitwedstrijden. “We hebben Leiden-uit gehad, Den Bosch-uit gehad, we zijn dus eerder in deze situatie geweest. Uiteindelijk draait het om winnen en niet anders. Want ten opzichte van de competitie is er geen kans meer om het te herstellen. Hopelijk wordt het een mooie avond.” De wedstrijd tussen Forward Lease Rotterdam en Landstede Basketbal begint woensdag om 20.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws