Van den Belt inspireert korfballers Sparta

| 19-11-2018

Herman van den Belt, hoofdcoach van Landstede Basketbal, heeft tijdens de sponsoravond van korfbalvereniging Sparta als gastspreker een presentatie gegeven aan de spelers en sponsoren van de Zwolse club. “Ik ben blij met deze speciale avond en de komst van zoveel belangstellenden”, aldus Sparta-bestuurslid PR en sponsoring Dennis Compayen.

© André Rump

Na een kort welkomstwoord introduceerde Maarten Schelling gastspreker Herman van den Belt, hoofdcoach van Landstede Basketbal. Hij nam de aanwezigen in een bevlogen en interactieve presentatie mee in zijn filosofie op teamsport en basketbal en hij zag ook verbinding met de korfbalsport. “Ik ben heel geïnteresseerd in de korfbaltrainingen, omdat ik graag steeds met andere oefenvormen werk. Zo is de balpassing bij korfbal heel belangrijk en daar kunnen wij misschien wel weer wat van meepakken”, stelt Van den Belt.

Na de pauze werd de aandacht gericht op Sparta Zwolle. “Na onze handhaving in de overgangsklasse vorig seizoen willen we dit jaar bij de bovenste vier eindigen, maar we gaan van wedstrijd tot wedstrijd kijken”, zegt Sparta-coach Henco Pullen, die aandachtig had geluisterd naar het verhaal van de basketbalcoach. “Ik denk dat we door intensiever trainen elkaars kwaliteiten nog beter gaan ontdekken, waardoor een speler - die over heeft ten opzichte van de tegenstander - beter wordt uitgespeeld”, aldus Pullen.

Na een informeel spel werd de avond afgesloten en was er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en vooruit te blikken. Al met al een zeer geslaagde avond voor de ambitieuze korfbalclub. Dennis Compayen: “We willen met de club verder groeien, een attractief podium bieden op ieders eigen korfbalniveau en natuurlijk met het eerste team op het hoogst haalbare niveau spelen. Om dat te faciliteren zijn sponsorinkomsten nodig en daarom is een avond als deze van groot belang.”

Landstede Hammers, Korfbal, Sparta, Herman van den Belt, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws