Van den Belt: ‘Ik heb er echt van genoten’

| 05-10-2017

Als Landstede Basketbal-trainer Herman van den Belt donderdag de felicitaties in ontvangst neemt, verschijnt er een dikke glimlach. Zijn ploeg heeft zojuist ten koste van Donar de supercup gewonnen en daarmee de eerste prijs in de clubhistorie. De coach is maar wat trots op zijn spelers, die pas een paar weken bij elkaar zijn. “Ik heb er echt van genoten. Ze bleven geloof houden en gaven nooit op”, zegt Van den Belt.

© Ivonne de Bruin

De supercup is uiteindelijk een wedstrijd om de vingers bij af te likken. Landstede staat bij rust acht punten achter, maar krijgt het in de tweede helft voor elkaar om het tij te keren. Acht punten achterstand worden acht punten voorsprong (69-77) en zo gaat de beker mee naar Zwolle. “We zijn zo goed bij elkaar gebleven, ik ben echt aangenaam verrast. Het is ook mooi dat er dingen zichtbaar worden en dan vooral voor de jongens. Want je kunt als trainer dingen willen, maar de spelers moeten dat doen. Met zoveel nieuwe jongens moet je afwachten hoe het gaat”, vertelt Van den Belt, die van Donar-coach Erik Braal nogmaals complimenten in ontvangst neemt. “Ik ken hem al bijna twintig, vijfentwintig jaar. Dat hij mij waardeert, dat is mooi. Het applaus van het publiek heb ik eerlijk gezegd niet gehoord.”

Want als Van den Belt zijn gouden medaille op mag halen, klatert het applaus van de Groningse tribunes. De coach heeft echter vooral oog voor andere mensen. Zijn spelers, maar ook de mensen binnen de organisatie. “Ik ben vooral blij voor de mensen die er de hele tijd zo druk mee zijn. Zij hebben geen grip op wat wij op het veld laten zien. Voor die mensen vind ik het heel mooi”, zegt de coach, die wel direct doorschakelt en vooruit kijkt naar de wedstrijd van zondag tegen Den Helder. “Die wedstrijd willen we ook weer winnen en de wedstrijd daarna ook weer. Want iedere wedstrijd probeer je te winnen. Maar dit was een prachtige avond en die is nog niet afgelopen”, verzekert Van den Belt.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws