Van de Pavert keert terug: ‘Lastige periode’

| 12-05-2017

Ted van de Pavert was aan het begin van dit seizoen een vaste waarde in het elftal van PEC Zwolle-trainer Ron Jans. Na een periode van wisselende prestaties, een blessure en vervelende privé-omstandigheden, verdween de centrale verdediger uit het team. Ouasim Bouy nam zijn plaats in, maar zondag tegen PSV komt Van de Pavert weer in actie. “Het is altijd lekker om te spelen”, stelt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het waren geen makkelijke tijden voor Van de Pavert. Hij raakte geblesseerd, daarop verloor hij zijn basisplek en bovenal kreeg hij te maken met privé-omstandigheden. “Het was een lastige periode en het zorgde ook zeker voor een stukje teleurstelling. Maar tegelijkertijd heb je samen een doel en dat is erin blijven. Dan heeft niemand iets aan mokkende spelers, je moet je in die rol schikken. Ook ik heb er baat bij dat PEC Zwolle in de eredivisie blijft”, vertelt de centrale verdediger. Hij ging dus niet bij de pakken neerzitten, maar ging juist aan de bak. “Volgens mij heb ik op trainingen altijd goed m’n best gedaan. Tegen Willem II en Heracles mocht ik invallen en dat ging volgens mij wel goed. Het is mooi om nu weer een kans te krijgen.”

Die kans komt tot stand omdat Ouasim Bouy geschorst is. Daardoor vormt Ted van de Pavert samen met Dirk Marcellis het hart van de Zwolse defensie. Op het middenveld ontbreken Danny Holla (geschorst) en Mustafa Saymak (liesblessure) en zij worden vervangen door Erik Israelsson en Wouter Marinus. Voor Israelsson is het zijn eerste optreden in de basis. “Het is natuurlijk wel een beetje anders, er staat geen druk meer op. Toch heb je als voetballer altijd zin om te spelen en ik helemaal. Ik denk ook dat PSV in haar laatste thuiswedstrijd nog wel iets wil, want zij hebben het publiek nog weinig laten zien”, zegt Van de Pavert. Hoe je het ook wendt of keert, de wedstrijd van zondag in Eindhoven zal bijzonder weinig aandacht krijgen. Het gaat in Nederland over de degradatiestrijd, maar vooral om de titelstrijd. “Het wordt Feyenoord”, denkt Van de Pavert.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ted van de Pavert

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws