Van de Pavert: ‘Dit ligt mij wel iets beter’

| 10-09-2016

Alles lijkt zaterdag in kannen en kruiken. De vijfde competitiewedstrijd van PEC Zwolle lijkt dan eindelijk uit te draaien op een overwinning. Lijkt, want in de laatste minuut blijkt de openingstreffer van Kingsley Ehizibue niet voldoende. Utrecht krijgt een strafschop, Calvin Verdonk een rode kaart, en daardoor eindigt het alsnog in een 1-1 gelijkspel. “Dit was denk ik wel een strafschop ja”, lacht Ted van de Pavert als een boer met kiespijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De centrale verdediger had de eerste periode in Zwolle last van aanpassingsproblemen. Bij De Graafschap gooide hij best hoge ogen, maar een niveau hoger bleek het toch even wennen. De Superboeren speelden toch wat verder naar achteren, waardoor de ruimtes rond Van de Pavert een stuk kleiner waren. In Zwolle was dat in de eerste competitiewedstrijden anders. “Daar moest ik wel een beetje aan wennen ja. De laatste weken spelen we iets meer vanuit de omschakeling en dat ligt mij iets beter”, zegt de verdediger, die logischerwijs zaterdag zijn beste wedstrijd in het shirt van PEC speelde. Hij kon lekker in de duels komen. “Tja, daar ligt toch mijn kracht. Ik denk dat ik vandaag een solide wedstrijd heb gespeeld, mede omdat we wat compacter speelden. Het is alleen zuur dat we niet hebben gewonnen.”

Want PEC was er zaterdag akelig dicht bij. Groots was het tegen FC Utrecht allemaal nog niet, maar tot de laatste minuut van de officiële speeltijd stond Zwolle op voorsprong. “Dan ga je wel steeds vaker naar de klok kijken en krijg je het gevoel dat het gaat lukken”, vertelt Van de Pavert. Onterechte hoop, zo bleek na afloop. In de blessuretijd kreeg FC Utrecht een penalty en die werd benut door Sebastien Haller. Weg overwinning, een punt is dat wat rest. “Ik weet niet of het terecht is zo. We lieten hen meer aan de bal, maar we hebben niets weggegeven. Zelf kregen we enkele goede mogelijkheden, maar ook geen echte kansen. Het is lastig om te zeggen”, zegt Van de Pavert.

© Annet van Raalten

De verdediger en zijn ploeggenoten moeten in ieder geval verder en niet zo’n beetje ook. De komende weken wachten er onder andere duels met AZ en Ajax. Geen eitje. “Dat zijn geen makkelijke wedstrijden nee. Een overwinning helpt mee in het vertrouwen, dus dat was vanavond lekker geweest. Maar goed, in iedere wedstrijd heb je een kans, dus ook in die. Op naar de eerste overwinning.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ted van de Pavert, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws