Van Crooij: ‘Wij zijn voetballend veel beter’

| 18-10-2019

Vito van Crooij. Dat is de naam die rond PEC Zwolle al wekenlang te horen is. De buitenspeler wordt door de buitenwacht gezien als één van de verlossers. “Ik snap dat het zo werkt, maar het is makkelijk om dat te zeggen”, stelt de buitenspeler voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van Crooij speelde in de voorbereiding een paar potjes, maar raakte al snel geblesseerd. Een langdurige revalidatie volgde, waardoor hij in de thuiswedstrijd tegen PSV pas voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie zat. Tijdens zijn afwezigheid draaide PEC allerminst lekker en al snel worden dan de naam van de geblesseerden genoemd. Mike van Duinen, Bram van Polen en logischerwijs ook Van Crooij. “Als het slecht gaat, is het altijd makkelijk om andere namen te noemen. Het is niet zo dat als wij er weer staan, het ineens goed gaat. Maar ik denk wel dat wij iets toe kunnen voegen aan het elftal.”

Dat moge duidelijk zijn, want Van Crooij was vorig seizoen nog de gedeelde clubtopscorer van PEC Zwolle. Toch denkt de buitenspeler dat hij ook op andere vlakken iets toe kan voegen. “Ik denk dat ik een bepaalde agressiviteit en energie in de wedstrijd breng. Dat hoop ik over te brengen op de anderen en ze daarin mee te trekken. Het moet gewoon beter, dat is één ding wat duidelijk is. Er moet zondag worden gewonnen", vindt Van Crooij, die daar ook alle vertrouwen in heeft. Misschien wel misplaatst veel vertrouwen. “Normaal gesproken moet je als PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen ADO winnen. Ik denk ook dat wij voetballend veel beter zijn. Dat hebben we in een aantal wedstrijden al laten zien.”

Van Crooij is fit genoeg om zondag aan te treden en lijkt ook te starten. Trainer John Stegeman gebruikte de afgelopen interlandperiode om terug te kijken. “Leuke dingen doen en aardige dingen doen, dat is niet genoeg. We moeten resultaten halen. Het niveau moet omhoog”, vindt de coach, die wederom hoopt terug te vallen op vastigheden. Dat zei hij enkele weken geleden ook, maar toen kwam dat niet van de grond. “Het vele wisselen, daar voelde ik mij niet comfortabel bij. Ik wil weer terug naar de logica.” PEC moet het tegen ADO nog doen zonder Bram van Polen, Mike van Duinen, Etiënne Reijnen en Thomas Lam. Laatstgenoemde maakt maandag zijn eerste minuten bij de beloften.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Vito van Crooij, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws