Van Crooij: ‘Je weet het, dit is typisch PSV’

| 2 Maanden geleden.

In de dagen voor het treffen tussen PEC Zwolle en PSV wordt er gekscherend gerept over een laat doelpunt van PSV. Natuurlijk omdat het vorig jaar in blessuretijd misging, toen Nicolas Isimat-Mirin voor de beslissing zorgde. Zaterdag is het niet anders, want Luuk de Jong maakt kort voor tijd de winnende 1-2. “Je weet het, dit is typisch PSV”, stelt aanvaller Vito van Crooij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het lijkt zaterdag de kant op te vallen van PEC Zwolle. Na een zuinige eerste helft, waarin PSV de leiding neemt, speelt de ploeg in de tweede helft alle schroom van zich af. Het heeft alle zicht op een overwinning, helemaal als Van Crooij al snel voor de gelijkmaker zorgt. Zijn eerste treffer in Zwolse dienst en nog een fraaie ook. “Ik kreeg heel veel tijd en ruimte. Ik kon vrij schieten en hij vloog er lekker in”, vertelt de doelpuntmaker, die er na afloop nog amper van kon genieten. “Het is mijn eerste voor PEC, maar echt blij kan ik er niet mee zijn. Ik had liever gelijkgespeeld.”

Ondanks de nederlaag kon Van Crooij terugkijken op een aardige wedstrijd. Zeker in de tweede helft liet hij zichzelf prima zien, met de eerdergenoemde treffer als bekroning. Het was voor het eerst dat de buitenspeler imponeerde, want tegen Heerenveen en Utrecht kwam hij amper uit de verf. “Ik heb moeten wennen. Aan het spelsysteem, aan de nieuwe dingen, want ik heb nooit ergens anders gespeeld. Over die twee wedstrijden was ik niet tevreden, daarin had ik meer moeten laten zien. Maar vandaag heb ik wel een goede wedstrijd gespeeld, het gaat beter.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van Crooij had overigens kunnen weten wat hem te wachten stond, want ook als VVV'er maakte hij al eens kennis met de late winners van PSV. Desalniettemin kwam deze hard aan. “Dit is een hele zure nederlaag natuurlijk. De enige kans die zij krijgen, gaat erin... Ongelooflijk. Toch kunnen we wel met deze wedstrijd verder, richting de rest van de competitie. Op deze manier gaan we echt nog wel van veel ploegen winnen.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Vito van Crooij

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws