Van Crooij helpt PEC Zwolle weer aan zege

| 06-09-2018

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen met 0-1 gewonnen. Net als een paar dagen eerder in Groningen kroonde Vito van Crooij zich tot matchwinner. De aanvaller werkte drie minuten voor tijd het enige en winnende doelpunt binnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle kwam in de eerste helft aardig voor de dag. Binnen een kwartier waren er redelijke mogelijkheden voor Stanley Elbers, Gustavo Hamer en Zian Flemming, maar geen van drieën wist te scoren. Na een half uur moesten de Zwollenaren verder zonder Ouasim Bouy, die in het hart van de verdediging stond. Hij kreeg een trap op zijn neus en werd daarna vervangen door Rick Dekker. In het restant van de eerste helft was de beste kans voor SC Heerenveen, maar Jordy Bruijn zag zijn inzet over gaan.

Ook na de onderbreking waren de betere kansen voor PEC Zwolle, maar goalie Bednarek bleek een sta-in-de-weg. Vooral Stanley Elbers had een grote mogelijkheid om de score te openen, maar op aangeven van Kingsley Ehizibue vond hij de keeper op zijn weg. Datzelfde gold voor Gustavo Hamer, die hard uithaalde. Een ruim kwartier voor het einde moest ook Kenneth Paal met een blessure naar de kant, waarna PEC nog wel wist te winnen. Invaller Vito van Crooij zette drie minuten voor tijd een individuele actie in en net als tegen FC Groningen maakte hij de winnende goal: 0-1.

Wedstrijdstatistieken:
SC Heerenveen: Bednarek, Floranus, Naess, Drkusic, Woudenberg, Bruijn, Rienstra (46. Hornkamp), Kongolo, Rojas (84. Oliekan), Van Amersfoort, Van Bergen (46. Mihajlovic)

PEC Zwolle: Bouzanis, Ehizibue (65. Van den Belt), Van Polen, Bouy (30. Dekker), Paal (73. Ligeon), Leemans, Hamer, Flemming, Namli, Elbers (68. Koorman), Van Duinen (46. Van Crooij)

Scoreverloop:
87. 0-1 Vito van Crooij

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws