Van Crooij en Nakayama niet bij selectie PEC

| 29-08-2019

PEC Zwolle moet het vrijdagavond in Emmen nog altijd doen zonder Vito van Crooij en Yuta Nakayama. De twee kruipen wel richting een plaats in de wedstrijdselectie, maar het treffen in Emmen komt nog te vroeg. “Ik probeer consistenter te worden in de samenstelling”, stelt PEC-trainer John Stegeman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hij is op het oog een stuk beter gemutst dan een week eerder, in ieder geval heeft hij zijn stem weer terug. De donderdagtraining is deels besloten, omdat Stegeman nog wat extra wil bijschaven aan zijn tactiek. Maar toch zit er een vrolijke trainer, die aast op wat meer vastigheid. Over de opstelling wil hij niets kwijt. Al is het wel duidelijk dat Mustafa Saymak nog niet kan starten. “Die heeft maandag conditioneel iets gedaan en daar behoorlijk last van gehad. Het was kantje boord voor morgen. We zijn al blij dat hij bij de selectie zit.”

Voor Clint Leemans en Darryl Lachman is er wederom geen plaats in de selectie. Zij hebben de afgelopen week ook niet meegetraind met het eerste elftal. De club geeft de twee de ruimte om een nieuwe club te zoeken. PEC is zelf nog op zoek naar een nieuwe spits, waarbij de naam van Andrija Novakovich veelvuldig valt. “Het zou prettig zijn om een ander soort spits te begroeten, maar is dat niet zo, dan is dat niet zo. Ik deal met de spelers die ik tot mijn beschikking heb”, roept Stegeman, die op dit moment in Zian Flemming een back-up ziet als spits.

De wedstrijd tussen FC Emmen en PEC Zwolle begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Vito van Crooij, Yuta Nakayama, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws