Van Cappellen wint de nationale competitie

| 26-05-2019

Thom van Cappellen heeft zondag op de middenlange survivalrun de nationale competitie op zijn naam gezet. De atleet van THOR Zwolle was in het Friese De Knipe oppermachtig en stelde voor de zevende keer dit seizoen de zege veilig. Daardoor is hij op de ranglijst van de nationale competitie niet meer te achterhalen.

Van Cappellen pakte op het 14 kilometer lange parcours een voorsprong van meer dan vier minuten, terwijl hij in de eerste kilometers nog moeilijk op gang kwam. Niet alleen Van Cappellen presteerde goed in De Knipe, want er waren meer atleten van THOR op dreef. Bij de meiden 8-9 jaar behaalde Bregje Blijenberg een tweede plaats. En Gwen Kelderman werd eveneens tweede, maar dan bij de meiden 10-12 jaar. Justin Stoute deed mee bij de jongens 12-14 jaar en finishte, mede door een blessure, op een achttiende plaats. Quinten Bierenbroodspot werd in diezelfde categorie negentiende en Thijmen van Beek 27ste.

Op de korte survivalrun liet trainer en atleet Niels Wieringa zien dat een plaats in de top tien geen uitzondering is. Op twee minuten van de eerste drie kwam hij tot een zevende plaats.

Survival, THOR Zwolle, Thom van Cappellen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws