Van Cappellen derde op NK korte survivalrun

| 10-09-2018

Thoriaan Thom van Cappellen heeft zondag tijdens het Nederlands kampioenschap korte survivalrun brons gewonnen. De atleet kreeg een parcours van 8,5 kilometer en 45 hindernissen voor de kiezen en daarin moest hij alleen zijn meerdere erkennen in Ruben Dinkelman en Joey Bakker.

Bij afwezigheid van de titelverdediger Stijn Elferink, was het een spannende strijd wie van de toppers er dit jaar met de titel naar huis zou gaan. Na een zeer snelle start pakte Van Cappellen direct de leiding en hij wist een groot gat te slaan ten opzichte van de rest van zijn startgroep. De concurrentie was echter sterk en na enkele kilometers moest hij Ruben Dinkelman en Joey Bakker toch voor laten gaan. Het verschil werd vervolgens gemaakt tijdens het houthakken, waarbij Dinkelman geluk had met een rotte stam. Eén harde klap was voldoende om de koppositie flink te verstevigen en vast te houden tot en met de finish. Bakker en Van Cappellen streden lang om plaats twee, maar Van Cappellen moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Naast Van Cappellen deden er nog meer Thorianen mee aan de wedstrijd in Gennep. Eric van den Ham kende een mindere voorbereidingsperiode, maar kwam bij de veteranen 40+ toch tot een vierde plaats. Niels Wieringa liep een goede race en hij eindigde als negentiende. Bij de dames kwam Kim Lammers, die voor het eerst in actie kwam voor THOR, tot een 21ste plaats. “We kijken als THOR terug op een zeer geslaagd kampioenschap en kijken vooruit naar een mooi seizoen”, meldt de club.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws