Van Capellen vierde bij Survivalrun Beltrum

| 07-01-2019

Thom van Capellen van THOR Zwolle is zondag vierde geworden bij de dertigste editie van de Survivalrun Beltrum. Aan dit open Nederlands kampioenschap (ONK) lange survivalrun deden heel veel Thorianen mee. Met een vierde plek kwam Van Capellen het dichtst bij het podium.

Beltrum is de plaats waar het dertig jaar geleden allemaal begon voor de survivalaars met de ‘Survival of the Fittest’. Reden genoeg om er tijdens de jubileumeditie het ONK te organiseren. Thoriaan Thom van Cappellen was uiteraard van de partij en liep lang voorop, maar kreeg het onderweg koud en moest de overwinning laten aan de geslepen Kerst Wind uit Oosterzee. Wind legde het parcours van 21 kilometer (inclusief zestig hindernissen) af in 2 uur en 20 minuten. Daarmee was hij vier minuten sneller dan Dinant Huurneman en Ruben Dinkelman. Alexander van Dalfsen van THOR Zwolle wist knap bij de beste dertig van Nederland te eindigen.

Fred Cella, Jeroen Schuurman en Eric van den Ham, oprichters en bestuursleden van THOR Zwolle, namen samen met Taco Schaap deel aan de groepsrun over 13 kilometer en wisten een keurige achtste plek te veroveren. Job Wille en Danny Jorgensen eindigden als twaalfde bij de 21 kilometer koppelrun. De atleten kunnen zich nu richten op de volgende survivalrun die 20 januari plaats heeft in het Drentse Westerbork.

Survival, THOR Zwolle, Thom van Cappellen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws