Van Brummen: ‘Zwakke teams zijn er niet’

| 16-11-2017

“Eemdijk is compleet nieuw voor ons. Zwakke ploegen zijn er niet in deze competitie, maar we zullen nu wel moeten winnen.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jeroen van Brummen, die het zaterdag met zijn teamgenoten opneemt tegen Eemdijk. De Zwollenaren staan op eigen veld voor de taak om de nare smaak van de laatste competitiewedstrijd weg te spoelen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum doet het op niveau van de hoofdklasse nog steeds uitermate goed, maar verloor anderhalve week wel onnodig punten. De Zwollenaren kijken terug op een frustrerend duel, waarin onverdiend met 3-2 werd verloren bij SC Genemuiden. Berkum kwam dankzij Johnsen Bacuna al snel op voorsprong, maar zag dat Genemuiden nog voor de rust de boel keerde: 2-1. Na de rust kwam Berkum wel weer langszij en leek het een punt mee te nemen naar huis, totdat de arbitrage dwaalde. Een schot op de borst van Dennis Horstman werd door de scheidsrechter beoordeeld als hands en daarop schoot Omar Kavak de winnende penalty binnen: 3-2. Zodoende zag Berkum de eerste periodetitel naar Excelsior '31 gaan, maar staat het nog altijd in de top van de hoofdklasse B.

Tegenstander Eemdijk draaide vorig seizoen het hele jaar mee in de middenmoot en eindigde uiteindelijk als negende. De Bunschotense club kreeg daarna in de persoon van Patrick Loenen een nieuwe trainer en verwelkomde liefst twaalf nieuwe spelers. Dat vreemdelingenlegioen startte redelijk en de club staat op dit moment, met vijftien punten uit tien duels, op een zesde plaats. “Die laatste wedstrijd geeft zeker extra motivatie, we hadden daar gewoon drie punten moeten pakken”, zegt Van Brummen nog. De wedstrijd tussen Berkum en Eemdijk begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex van Kraay.

VV Berkum, Voetbal, Jeroen van Brummen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws