Van Beek tekent contract bij nieuwe ploeg

| 01-08-2018

Lotte van Beek heeft een nieuwe ploeg. De Zwolse schaatsster vindt onderdak bij de Enschedese investeringsmaatschappij Infestos, waar ook Olympisch kampioenen Ireen Wüst en Esmee Visser zich aan verbinden. Marcel Bosker, Jos de Vos, Louis Hollaar en Marwin Talsma zijn de overige leden van het nieuwe team.

© Annet van Raalten

Investeringsmaatschappij Infestos wil zich in gaan zetten voor duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven en de schaatsploeg is het eerste wapenfeit. De schaatsers worden getraind en gecoacht door Peter Kolder en Wouter Olde Heuvel, terwijl Gerard Kemkers zich op de achtergrond gaat bezig houden met de ontwikkeling van het talentenprogramma. “Wüst is een talent geweest. Maar ze brandt nog van ambitie, dus in die zin is het nog steeds een talent. Ze kan de anderen helpen en mensen bij de hand nemen. Die rol krijgt ze”, vertelt Kolder tegenover de NOS.

De naam van de ploeg is nog niet bekend, daar wordt in de komende periode verder over nagedacht. “Infestos kiest er bewust voor niet haar naam aan deze schaatsploeg te verbinden, aangezien zij werkt aan een ‘open platform’. Ook andere partijen kunnen zich aansluiten om zich in te zetten voor talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven”, zo meldt de investeringsmaatschappij.

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws