Van Beek schaatst naar zege en nieuw PR

| 09-11-2013

Schaatsster Lotte van Beek heeft zaterdag in Calgary voor het eerst in haar carrière een zege geboekt in het wereldbekercircuit. Op de 1.500 meter reed de Zwolse in 1.52,95 als enige onder de 1.53 en daarmee bleef zij landgenote Ireen Wüst ruim voor. Die werd in 1.53,30 tweede, de Tsjechische Sábliková eindigde in 1.54,44 als derde.

© Annet van Raalten

Voor Van Beek was de overwinning op de schaatsmijl de eerste WB-zege in haar nog prille carrière. Wel werd de schaatsster eens tweede, maar een overwinning greep zij nog nooit. De 1.52,95 van zaterdag betekende niet alleen een gouden medaille, maar ook een verbetering van haar persoonlijke record, dat eerst stond op 1.54.11. Nadat Van Beek haar tijd had neergezet deden Wüst en Leenstra in de laatste rit nog een verwoede poging om de eerste plaats te bemachtigen, maar beide Nederlandse dames beten zich stuk op de tijd van de Zwolse.

“Ik ben heel blij met deze tijd. Stiekem droom je hiervan”, vertelt ze voor de camera van de NOS. “Vorig jaar was het mijn eerste wedstrijd op een hooglandbaan. Ik moest toen nog wennen”, gaat Van Beek verder. Toch blijft ze kritisch: “Het ging niet eens zo heel goed. De bochten konden beter. Er valt zeker nog meer uit te halen.”

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws