Van Beek schaatst naar tweede plek

| 05-12-2011

Schaatsster Lotte van Beek heeft afgelopen weekend de overwinning bij de Kraantje Lek- trofee op een haar na gemist. De Zwolse ging de laatste afstand in met twee seconden voorsprong op Jorien Voorhuis, maar Voorhuis maakte die achterstand op de afsluitende 3.000 meter goed en was uiteindelijk 0,26 seconden sneller. Hierdoor eindigde Van Beek op een tweede plaats.

De Kraantje Lek- trofee is een tweedaagse wedstrijd over vier afstanden, speciaal voor vrouwen. Op zaterdag werden de 500 meter en 1.500 meter verreden, op zondag moesten de dames de 1.000 meter en de 3.000 meter rijden. Na de eerste dag ging Van Beek aan de leiding, op een halve seconde gevolgd door Jorien Voorhuis. Na de 1.000 meter op dag twee had de Zwolse zelfs twee tellen voorsprong, maar dit bleek niet genoeg. Ze verloor uiteindelijk twee seconden en elf honderdsten, waardoor Voorhuis toch de winst greep.

De strijd om de trofee wordt al sinds 1981 georganiseerd door IJsclub Haarlem en is vernoemd naar restaurant Kraantje Lek. Tussen het restaurant en de schaatsers bestaat al langer een sterke band, want veel schaatsploegen werkten bij de duin, waaraan het restaurant gelegen is, trainingen af. Winnares Jorien Voorhuis kreeg niet alleen de trofee, ook kreeg zij een dinerbon voor het restaurant. De eindoverwinning ging niet naar Lotte van Beek, maar wel won de Zwolse twee afstanden. Op de 500 en 1.000 meter was zij de snelste.

Schaatsen, Lotte van Beek, Team Liga

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws