Van Beek rijdt ook record Witty uit de boeken

| 10-03-2012

Vorige week reed ze een twaalf jaar oud record van haar coach Marianne Timmer al uit de boeken, zaterdag was opnieuw een groot kampioene aan de beurt. Chris Witty, geen kleine naam in het schaatsen, was nu slachtoffer van de ‘recorddrang’ van Lotte van Beek. Zaterdag verbeterde de Zwolse in Breda het baanrecord op de 1.000 meter van de Amerikaanse Witty. Vorige week moest op dezelfde afstand het baanrecord van Marianne Timmer in Deventer er al aan geloven.

Het leverde Van Beek zaterdag een gouden plak op bij het NK afstanden voor neo-senioren. “Dit is een goed gevoel”, laat ze vlak na de huldiging weten tegenover Schaatsen.nl. “Ik wil dit geen pieken noemen, maar ik sluit het seizoen wel erg goed af zo. Dat is gewoon lekker. Op deze manier ga je met een goed gevoel de zomer in.” Maar voor Van Beek, die dit jaar haar debuut op het hoogste niveau maakte, is het wel een seizoen van pieken en dalen. “Het is misschien toch wel een grote stap, van de junioren naar de senioren. Mijn laatste jaar als juniore was natuurlijk niet goed. Nu heb ik de laatste weken erg lekker kunnen schaatsen.”

In Breda won Van Beek in 1.19.49 en ze was daarmee ruim een seconde sneller dan de tijd van Witty in 2005: 1.20.52. “Ik wist niet dat zij hier een record had. Het is zeker leuk dat het nu op mijn naam staat.” Vorige week was ze in Deventer ook al bijna een seconde sneller dan Timmer in 2000. “Ik geef teveel tips”, grapte coach Timmer toen nog na die prestatie. Zondag staat voor Van Beek de 1.500 meter op het programma in Breda. “Ik ga mijn best doen om die ook te winnen, maar met Roxanne van Hemert en Yvonne Nauta heb ik sterke concurrenten.”

Schaatsen, Lotte van Beek, Team Liga


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws