Van Beek met trainer naar Spelen: ‘Heel blij mee’

| 25-01-2018

Lotte van Beek kan tijdens de Olympische 1.500 meter rekenen op de steun van haar trainer Henk Hospes. De 26-jarige Zwolse rijdt dit seizoen onder zijn vleugels, maar het was nog niet zeker of Hospes daadwerkelijk naar de Spelen kon. “Het was een heel gedoe, maar ik vind het vooral heel fijn dat hij mee mag”, stelt Van Beek.

Van Beek had afgelopen zomer geen ploeg en vond uiteindelijk onderdak bij Gewest Fryslân. Onder die vlag behaalde zij, als eerste gewestelijke rijder ooit, de Olympische Spelen. “Henk Hospes is mijn trainer en ik heb met hem vanaf het eerste moment een goede klik. Ik ben in mijn eigen doen en laten vrij chaotisch, maar hij straalt een bepaalde rust uit. En dat is net het puzzelstukje wat me heel erg heeft geholpen. Daarom ben ik heel blij dat mijn trainer mee kan. Hij kan mij naar een hoger punt brengen”, zegt Van Beek.

Want omdat Van Beek bij een gewest rijdt, was het niet vanzelfsprekend dat Hospes ook tijdens de Spelen haar race kon begeleiden. “Daar was best wat gedoe om en hij mag helaas ook maar tot en met de 1.500 meter blijven. Direct daarna moet hij weg, vijf uur later zit hij in het vliegtuig. Dat vind ik nog wel heel jammer, want je wil zo’n race eigenlijk ook even nabespreken”, zegt Van Beek, die zich er verder buiten heeft gehouden. “Je wil daar niet mee bezig zijn, want dat kost veel energie. We kunnen de weg naar de 1.500 meter samen doen en dat is het belangrijkste.”

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws