Van Beek en Mulder vallen buiten podium

| 28-01-2018

Zowel Lotte van Beek als Michel Mulder heeft het NK sprint in Thialf afgesloten op een vierde plaats. De Zwolse schaatsers deden in Heerenveen lang mee om een plaats op het podium, maar vielen daar uiteindelijk net buiten. Mulder won zondag nog wel de tweede 500 meter en hij deed dat in een tijd van 34,74.

© Annet van Raalten

Een rol van betekenis leek Michel Mulder niet meer te gaan spelen, totdat hij een keurige 500 meter produceerde. De Zwollenaar snelde naar een tijd van 34,74 seconden en was daarmee ruim sneller dan zijn concurrenten. Alleen Dai Dai Ntab kwam nog enigszins in de buurt, maar het verschil met de rest was groot. Voorafgaand aan de afsluitende 1.000 meter had hij nog zicht op de medailles, maar zijn derde tijd van 1.09,62 bleek niet voldoende voor een plek bij de eerste drie in het eindklassement. De nationale titel ging naar Ntab, die Hein Otterspeer net voor bleef. Thomas Krol eindigde als nummer drie.

Van Beek ook vierde
Lotte van Beek schaatste het Nederlands kampioenschap ter voorbereiding op de Olympische Spelen en zal niet ontevreden zijn. De tweede dag leverde haar op de 500 meter een zesde plaats op (39,45), waarna ze op de 1.000 meter wat tegenvallend presteerde. De Zwolse reed 1.17,75, goed voor een vijfde plaats en daardoor kwam ze in het algemeen klassement niet verder dan plaats vier.

© Annet van Raalten
Schaatsen, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws