Van Beek en Mulder op podium in Minsk

| 17-03-2018

Lotte van Beek en Ronald Mulder hebben zaterdag een medaille in de wacht gesleept bij de wereldbekerfinales in Minsk. Van Beek werd samen met Marrit Leenstra en Melissa Wijfje tweede op de ploegenachtervolging. En Mulder klokte op de eerste 500 meter van het finaleweekend de derde tijd: 35,08.

Het Nederlandse vrouwenteam, met Lotte van Beek, was op de achtervolging vijf seconden trager dan de Japanse ploeg. Het Japanse trio was al het hele seizoen oppermachtig. Het Oranje drietal eindigde als tweede in Minsk en als derde in het eindklassement. Van Beek ontbrak na afloop op het podium, want niet veel later stond de 1.000 meter al op het programma. Op de 1.000 meter noteerde de Zwolse met 1.18,30 de elfde tijd. De zege ging naar Marrit Leenstra (1.15,82). De Noorse Hege Bøkko reed met 1.16,03 de tweede tijd. En de Russische Jekaterina Shikhova werd derde (1.16,72) en stelde daarmee de eindzege in het wereldbekerklassement veilig.

Bij de mannen was het podium van de eerste 500 meter in Minsk compleet oranje gekleurd. Hein Otterspeer reed met 35,06 verrassend de snelste tijd in een baanrecord. De verschillen daarachter waren miniem: Jan Smeekens werd tweede in 35,07 en Ronald Mulder klokte met 35,08 de derde tijd. Olympisch kampioen Havard Lorentzen kwam niet verder dan de vierde plaats. Zondag - na de tweede 500 meter - wordt het wereldbekerklassement opgemaakt. Ronald Mulder en Hein Otterspeer staan daarin nu respectievelijk tweede en derde, achter de Noor Lorentzen.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws