Van Aggele: 'Wij zitten in een goede flow'

| 14-03-2019

“ACV is de favoriet, maar wij zitten de laatste weken in een goede flow. Als we met honderd procent inzet voor elkaar willen werken, kunnen we daar een resultaat halen.” Dat denkt Berkum-aanvaller Michel van Aggele, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen ACV. De Assenaren hebben op eigen veld pas één keer verloren.

© Rainer Fröhlich

Berkum, dat in oktober met 0-1 verloor van ACV, heeft na een tegenvallende periode de laatste tijd het tij weer wat mee. Twee weken geleden won het team van trainer Raymond Schuurman met 2-4 bij SVZW en vorige week haalden de Zwollenaren de kwartfinale van de districtsbeker door met 6-0 te winnen van Quick '20. Afgelopen zaterdag zette Berkum die lijn voort door met 1-0 voorbij SC Genemuiden te gaan en daardoor stegen de Zwollenaren naar een negende plaats op de ranglijst. Om echt veilig te zijn, moet Berkum nog wel wat punten sprokkelen.

Tegenstander ACV heeft al een prijs in de tas. De Assenaren wonnen de eerste periodetitel, maar daarna bleken ze op vijandelijk grondgebied af en toe kwetsbaar. Zo ook twee weken geleden, toen ACV met 2-1 verloor van lijstaanvoerder Staphorst. Inmiddels staat de ploeg op een achterstand van zes punten en mag het geen steken meer laten vallen. “En het wordt nu ook wel eens tijd dat ze bij ACV tegen een tweede thuisnederlaag aanlopen….”, vindt Van Aggele. De wedstrijd tussen ACV en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Victor Ris.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws