Valiant gastheer voor noordelijke schermers

| 27-10-2015

De Zwolse schermvereniging Valiant is zaterdag gastheer voor het ‘Best of Six Toernooi’, georganiseerd door zes noordelijke verenigingen. Jeugdleden van de clubs schermen zaterdag in de Calohal van Hogeschool Windesheim hun wedstrijden en doen dat in vijf verschillende leeftijdscategorieën. “Bij onvoldoende deelname wordt er gemengd verschermd”, laat de Zwolse vereniging weten.

Naast Valiant zijn schermkring Friesland, schermvereniging Heerenleed, schermvereniging Desperado, schermvereniging Ter Apel en Bras de Fer uit Meppel betrokken bij de organisatie. Het concept bestaat uit een reeks van zes schermtoernooien, die telkens op een andere locatie worden gehouden. Zaterdag is Valiant aan de beurt. In de Calohal beginnen om 10.00 uur de kuikens, benjamins en pupillen aan hun wedstrijden. Vervolgens is het de beurt aan de cadetten en de junioren, die vanaf 13.30 uur hun kunsten gaan vertonen. “Er wordt elektrisch geschermd, waarbij de deelnemers met een draad verbonden zijn aan elektronische aanwijsapparaten, die in voorkomend geval treffers signaleren”, meldt Valiant.

Promotie van de sport
Naast het toernooi is Valiant druk bezig om de schermsport te promoten. Een onderdeel van die promotie zijn schermlessen op scholen, die worden verzorgd door leden van Valiant. “Maar het is natuurlijk een sport geschikt voor jong en oud. Bij veel mensen is het echter een onbekende sport. Daarom kunnen geïnteresseerden een gratis clinic volgen. Op die manier kunnen ze vrijblijvend kennismaken met de sport”, zo luidt het bericht. Voor een gratis proefles of clinic zie www.sv-valiant.nl.

Calohal, SV Valiant, Schermen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws