Vakjury vierde SportGala Zwolle compleet

| 04-12-2014

Stichting Sportief Zwolle presenteert als organisator van het SportGala Zwolle met trots haar jury voor de vierde editie van het Zwolse sportgala, zaterdag 31 januari 2015 in het Landstede Sportcentrum. De vakkundige juryleden krijgen de taak hun oordeel te geven over de drie genomineerden per categorie. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sportwethouder René de Heer is de nieuwe juryvoorzitter van het SportGala Zwolle. De Heer neemt het stokje over van Gerrit Piek, die tijdens de eerste drie edities van het sportfeest als juryvoorzitter fungeerde. “Het SportGala Zwolle vind ik heel bijzonder. Het is een initiatief van mensen uit de stad en dat moeten we omarmen”, stelt René de Heer. Verder fungeert Nico Rienks, tweevoudig Olympisch kampioen roeien, als secretaris en Mariska Pekkeriet van Dommerholt Advocaten zorgt voor de juridische expertise. Naast dit drietal bestaat de vakjury uit de volgende sportliefhebbers: Gerard Marsman (Topsport Overijssel), Teun Bouwhuis (Zwolse Halve Marathon), Herman Nijman (De Stentor), Jan van Ommen (Stichting Sportevenementen), Jeroen Dubbeldam (topruiter), Ellen Meliesie (voormalig toproeister) en Hennie Spijkerman (assistent-trainer Ajax). De vakjury kent naast René de Heer nog drie nieuwe juryleden, te weten: Theo Rietkerk (Landstede) als opvolger van Rob van Kessel, Jeroen van Leeuwen (SportService Zwolle) is de vervanger van Toon Kannekens en Tanja Geurtse (Rabobank IJsseldelta) neemt de plek in van Trudy Huisman.

Tot en met 23 december 2014 kan iedereen zijn of haar favoriet(en) nog aandragen via de website www.sportgalazwolle.nl. Er kunnen kandidaten aangedragen worden in tien verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, sportploeg, G-sport initiatief, sportvrijwillig(st)er, sportstimuleringsprijs, duurzame sportvereniging en sportiefste schoolinitiatief. Bij de vijf laatstgenoemde categorieën gaat het om digitale publieksverkiezingen. De kandidaten worden genomineerd op basis van hun prestaties in het sportjaar 2014. De belangrijkste criteria hierbij zijn dat de sporters een binding hebben met Zwolle, door in Zwolle te wonen of te sporten bij een Zwolse vereniging/club. Via de site www.sportgalazwolle.nl kunnen voordrachten worden ingediend. Deze voordrachten dienen voorzien te zijn van extra onderbouwde informatie en contactgegevens voor eventuele nadere informatie. De vakjury nomineert uiteindelijk drie genomineerden per categorie, deze worden op 27 december 2014 bekend gemaakt. Er kan vervolgens enkele weken worden gestemd. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Gouden Sportboek


Naast de sportverkiezingen maakt ook het ‘Gouden Sportboek’ van de gemeente Zwolle opnieuw deel uit van het SportGala Zwolle. Elk jaar worden door de gemeente Zwolse sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel. Zwolse sporters, die dit jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot en met 23 december 2014 aangemeld worden voor ondertekening van het Gouden Sportboek. Ga voor meer informatie naar www.sportgalazwolle.nl.

Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, Wethouder René de Heer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws