Vakjury derde SportGala Zwolle compleet

| 17-12-2013

Stichting Sportief Zwolle presenteert als organisator van het SportGala Zwolle met trots haar jury voor de derde editie van het Zwolse sportgala, op 25 januari 2014 in het Landstede Sportcentrum. De vakkundige juryleden krijgen de taak om hun oordeel te geven over de drie genomineerden per categorie. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

© Annet van Raalten

Wethouder Gerrit Piek van de gemeente Zwolle treedt - net als voorgaande edities - op als voorzitter van de vakjury. Voormalig toproeier Nico Rienks fungeert als secretaris, de functie die eerder werd ingevuld door Gerard Marsman (directeur Coaches Betaald Voetbal en voorzitter van Topsport Overijssel). Marsman vormt samen met Marijn de Vries het presentatieduo tijdens de derde editie van het SportGala Zwolle en maakt daarom geen deel uit van de vakjury. Verder zorgt Mariska Pekkeriet van Dommerholt Advocaten voor de juridische expertise. Naast dit drietal bestaat de vakjury uit de volgende sportliefhebbers: Teun Bouwhuis (Zwolse Halve Marathon Festival), Trudy Huisman (Rabobank IJsseldelta), Toon Kannekens (SportService Zwolle), Rob van Kessel (Landstede), Herman Nijman (De Stentor), Jan van Ommen (Ster van Zwolle), Jeroen Dubbeldam (topruiter), Ellen Meliesie (voormalig toproeister) en Hennie Spijkerman (assistent-trainer Ajax).

Tot en met 23 december 2013 kan iedereen zijn of haar favoriet(en) nog aandragen via de website www.sportgalazwolle.nl. Er kunnen kandidaten aangedragen worden in negen verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, sportploeg, sport(st)er met een beperking, sportvrijwillig(st)er, sportstimuleringsprijs en sportiefste schoolinitiatief. Bij de drie laatstgenoemde categorieën gaat het om digitale publieksverkiezingen. De kandidaten worden genomineerd op basis van hun prestaties in het sportjaar 2013. De belangrijkste criteria hierbij zijn dat de sporters een binding hebben met Zwolle, door in Zwolle te wonen of te sporten bij een Zwolse vereniging/club. Via de site www.sportgalazwolle.nl kunnen voordrachten worden ingediend. Deze voordrachten dienen voorzien te zijn van extra onderbouwde informatie en contactgegevens voor eventuele nadere informatie. De vakjury nomineert uiteindelijk drie genomineerden per categorie, deze worden op 27 december 2013 bekend gemaakt op www.sportgalazwolle.nl. Er kan vervolgens enkele weken worden gestemd. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Gouden Sportboek


Naast de sportverkiezingen maakt ook het ‘Gouden Sportboek’ van de gemeente Zwolle opnieuw deel uit van het SportGala Zwolle. Elk jaar worden door de gemeente Zwolse sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel. Zwolse sporters, die dit jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot en met 23 december 2013 aangemeld worden voor ondertekening van het Gouden Sportboek. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.sportgalazwolle.nl.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Wethouder Gerrit Piek, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws