‘Ups en downs’ voor Deltion Rallyteam

| 07-11-2012

Het Deltion Rallyteam kijkt met gemengde gevoelens terug op de laatste wedstrijden van 2012. Afgelopen weekend verscheen het Zwolse team met vier rallyauto’s aan de start van de CONRAD Euregio Rally en de CONRAD Twente Short-Rally. Deze rally’s vinden jaarlijks in en nabij Hengelo plaats. De rally’s verliepen anders dan verwacht, want slechts twee van de vier auto’s wisten de finish te bereiken.

Kevin Kooijman en Hans van Goor hebben het seizoen als ware kampioenen afgesloten, door in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z eerste te worden in de C8-klasse en tiende in het algemeen klassement. Ook voor nieuwkomers Pierre Brouwer en Marc Groeneveld verliep de rally erg voorspoeding. Zij kwamen in actie tijdens de Short-Rally in een nieuwe, door de studenten uit de Autosportklas opgebouwde Nissan 350Z. Ze zijn derde in het algemeen klassement geworden en eerste in de C8-klasse. “Een geweldige prestatie van het team! Een complete auto opbouwen en dan tijdens de eerste rally bijna geen technische problemen tegenkomen, dat is echt uniek”, aldus Gerald Pleizier, coördinator van het Deltion Rallyteam.

Eric Bolhaar en Gert Kamphuis moesten hun strijd al na drie proeven staken door een kapotte waste gate. Dit is een klep die de turbodruk regelt. Ook Leo van der Eijk en Fred Boer hadden minder geluk. “Tot zondagochtend verliep de rally erg voorspoedig. Tot ik tijdens klassementsproef acht een kleine inschattingsfout maakte, waardoor we met één wiel in de berm raakten en vervolgens vast kwamen te zitten in een sloot. Erg balen, maar we gaan vol positieve energie op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen”, vertelt Leo van der Eijk.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws