Unieke basketbalprestatie zorgt voor trots

| 10-03-2017

Landstede Basketbal haalde woensdagavond ten koste van Forward Lease Rotterdam de bekerfinale. Daarmee staat de teller in Zwolle op drie tickets voor een bekerfinale, aangezien ook U24 en U20 de eindstrijd van hun bekertoernooi bereikten. Een unieke prestatie. “Voor zover ik weet is dat nog niet eerder gebeurd. In ieder geval niet bij ons”, zegt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

© André Rump

In totaal worden er aan de mannenkant vier bekerfinales per seizoen gespeeld. En van die vier finales is Landstede Basketbal drie keer van de partij. Het is een prestatie om de vingers bij af te likken en misschien wel meer dan dat. Het zorgt over twee weken voor een druk weekend. Het U24-team speelt namelijk op vrijdag 24 maart tegen TBG Dragons uit Wijchen, waarna de zaterdag een rustdag is. Op zondag 26 maart is het in MartiniPlaza eerst de beurt aan U20, terwijl een aantal uren later Landstede Basketbal in actie komt. De hoofdmacht speelt tegen Donar. “Ten eerste een compliment voor spelers en trainers, want zij krijgen het elke keer maar weer voor elkaar. Het geeft ook aan dat wij qua visie en talentontwikkeling goed bezig zijn. Maar voorlopig hebben we nog geen prijs. Het feit blijft wel dat dit al bijzonder knap is”, vindt Van Bergen.

Aan voorspellingen gaat de manager zich niet wagen. Hoeveel bekers er uiteindelijk mee naar Zwolle gaan, dat wordt in het weekend snel zat duidelijk. “Ik kijk altijd naar het spel en het gedrag van onze ploegen. Als dat goed voor elkaar is, dan heb je een grote kans om prijzen te pakken. Het spel en het gedrag zijn voor mij het belangrijkste”, roept Van Bergen, die ook niet durft te zeggen hoe de finales gaan verlopen. “Dat is lastig. U24 speelt tegen Dragons en die staat in de stand hoger, maar toch hebben we al twee keer van ze gewonnen. U20 speelt tegen het U22-team van Apollo en ik moet zeggen dat ik die ploeg niet ken. Donar is natuurlijk een bekend verhaal, dat kan een mooi potje worden.”

Uiteindelijk draait sport om winnen en dus gaan de drie Zwolse teams vol voor de beker. Maar wat hoe dan ook blijft, is trots. Terechte trots. “Ja, dit is uitstekend. Het is een prachtig resultaat voor onze club”, sluit Adriaan van Bergen af.

Basketbal, Landstede Hammers, Adriaan van Bergen, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws