Ulu Spor viert titel: ‘Eigenlijk te makkelijk’

| 13-05-2018

Het hing al een tijdje in de lucht, maar zondag werd er een klap op gegeven: Ulu Spor is kampioen van de vijfde klasse A. De Zwolse ploeg won de uitwedstrijd bij IJhorst met 0-2 en dat was voldoende om het kampioenschap te kunnen vieren. “Het was een mooie middag”, concludeert speler Fikret Akin.

Het kampioenschap werd donderdag al zo goed als binnengehaald, want Ulu Spor rekende op Hemelvaartsdag af met directe concurrent Scheerwolde. Daardoor was de voorsprong, met nog drie wedstrijden te gaan, opgelopen naar negen punten en daarnaast beschikte Ulu Spor over een aanzienlijk beter doelsaldo. “Dat voelde al wel als het kampioenschap, want het kon niet meer misgaan. Vandaag hadden we nog een puntje nodig en die hebben we gepakt”, zegt Akin, die zijn ploeg uiteindelijk met 0-2 zag winnen. Uit een strafschop zorgde Güntaç Akkaya voor de 0-1 en kort voor het einde maakte Hakan Yildirim aan het laatste restje onzekerheid een einde.

Zodoende wacht er voor Ulu Spor weer een terugkeer in de vierde klasse. Het is stuivertje wisselen, zo weet ook Akin. “Ik zit hier nu vijf jaar en telkens is het vierde klasse, vijfde klasse, vierde klasse en weer vijfde klasse. We zijn nu van Oost naar Noord gegaan en dat was eigenlijk een te makkelijk niveau. Ik ben benieuwd volgend jaar, want ik weet niet of we in Noord blijven”, roept Fikret Akin, die wel weet dat er iets moet gebeuren. “We moeten in de breedte sterker worden, zodat de trainers meer keuzes hebben. Dat is belangrijk.” Toekomstmuziek, want eerst wacht er voor Ulu Spor uiteraard een feestje in de binnenstad.

Voetbal, Ulu Spor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws