Ulu Spor op voor revanche: ‘Wil iedereen’

| 13-05-2016

Op een kampioensfeestje rekenen de voetballers van Ulu Spor maandag niet. Op Tweede Pinksterdag speelt de Zwolse vijfdeklasser haar laatste competitieduel en daarin hoopt het in ieder geval een beslissingsduel met Sportlust Vroomshoop af te dwingen. Beide teams staan op een gelijk puntentotaal en als beide ploegen maandag winnen eindigen zij samen bovenaan. “Ik ga er vanuit dat Sportlust gewoon wint, dus moeten wij ook winnen”, zegt verdediger Fikret Akin.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen. Op voorhand lijkt de titelrace in de vijfde klasse A te gaan tussen Ulu Spor en Sportlust Vroomshoop, maar er is nog een derde gegadigde. Zenderen Vooruit won vorige week haar laatste duel en staat op dit moment bovenaan. De voorsprong bedraagt twee punten en dus moet de lijstaanvoerder hopen op puntenverlies van beide concurrenten. Akin ziet dat niet gebeuren, want over Zenderen wordt niet gesproken. Sportlust gaat winnen, daar is hij wel zeker van. “Zij moeten naar Manderveen en gaan daar niet verliezen. Voor ons is het een wedstrijd op zich, die we moeten winnen om een beslissingsduel te spelen. Daar gaan we voor.”

Het mogelijke beslissingsduel is er eentje met een pikante achtergrond. Twee jaar geleden waren Ulu Spor en Sportlust Vroomshoop ook al de hoofdpersonen binnen de titelrace, die toen eveneens op de laatste speeldag werd beslist. De twee clubs troffen elkaar in Vroomshoop, daar waar het bij 0-0 bleef. Zodoende werd Sportlust kampioen. Voor Ulu Spor is het dus payback time. “Daarom wil iedereen die wedstrijd heel graag spelen. Twee jaar geleden ging het mis en nu kunnen we toch een soort van revanche nemen”, zegt Akin, die ook qua ambiance al uitkijkt naar het treffen met de naaste concurrent. “Er gaan veel mensen mee, er is vast een lekkere sfeer. Dan wil je heel graag spelen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Maar zover is het nog lang niet. Ulu Spor moet eerst maandag maar eens winnen van nummer zeven Langeveen. Eerder dit seizoen won de Zwolse formatie ternauwernood met 1-2, terwijl Langeveen ook tegen andere topploegen nipt verloor. Het is nog geen gesneden koek. “Het wordt niet makkelijk, maar wij zijn wel vol vertrouwen. We hebben één schorsing, voor de rest is iedereen hartstikke fit”, roept Akin. Ulu Spor haalde kracht uit de 1-4 zege bij Mariënheem. “Daar stonden we in de rust met 1-0 achter. In de tweede helft vochten we voor onze laatste kans en wonnen we met 1-4. Dat gaf enorm veel vertrouwen en dat nemen we nu mee.” Ulu Spor moet dus winnen en dan lijkt het aan te komen op een allesbeslissende pot. Spanning in ieder geval gegarandeerd.

Voetbal, Ulu Spor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws