Ultimate frisbee nieuw op De Pelikaan

| 31-08-2010

Bluefingers Ultimate, dat is de naam van de jongste sportvereniging van Zwolle. Het gaat hier om een frisbeevereniging. Ultimate frisbee wordt in een aantal steden in Nederland fanatiek gespeeld en in Zwolle nu dus ook!

Bij ultimate frisbee spelen twee gemengde teams van zeven spelers tegen elkaar op een lang smal veld, waarbij de spelers proberen te scoren door de frisbee te vangen in een eindvak. Je mag niet lopen met de frisbee, maar kan met allerlei verschillende worpen de tegenstander omzeilen. Er wordt veel gerend, gesprongen en mogelijk gedoken! Eén van de meest bijzondere aspecten aan de sport is dat er geen scheidrechter is. De spelers reguleren zelf de wedstrijd met respect voor elkaar en de spelregels. Fairplay staat hoog in het vaandel!

© Annet van Raalten

De bestaande sportverenigingen op sportpark De Pelikaan, die gezamenlijk middels de proeftuinstatus van NOC*NSF en gefinancierd door het ministerie van VWS werken aan sportstimulering voor bestaande en nieuwe doelgroepen, zijn erg content met de komst van deze nieuwe sportvereniging in Zwolle op het eigen sportpark. Sinds de start van de proeftuin zijn er meerdere nieuwe sporten, maar ook nieuwe verenigingen ontstaan. Eerder startte Lacrosse Zwolle al en nu dus Bluefingers Ultimate. “En het mooie is dat zij gebruik maken van de bestaande accommodaties. Multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties dus”, zegt Diederik Meijntjes namens De Pelikaan.

Bluefingers Ultimate verzorgde vorige week al met succes clinics voor eerstejaars HBO-studenten en binnenkort staan ook clinics voor bedrijven en scholen op het programma. Wil jij deze sport zelf uitproberen? Bluefingers heeft elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur open training op sportpark De Pelikaan. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom! Je kunt je melden bij Femke Smith in het clubhuis van korfbalvereniging Oranje Zwart. Materialen zijn aanwezig. Voor meer informatie zie www.bluefingersultimate.nl of neem contact op met Femke Smith: 06-40387495 of femke.laurano@spmcasema.nl.

© Annet van Raalten
Sportpark De Pelikaan, Ultimate frisbee, Bluefingers Ultimate

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws