Uitstekende zege FC Zwolle in Eindhoven

| 05-11-2010

Koploper FC Zwolle is het uitduel tegen FC Eindhoven schadevrij doorgekomen. De ploeg van trainer Art Langeler was in Brabant met 1-2 te sterk voor Eindhoven, dat in eigen huis dit seizoen nog niet had verloren.

FC Zwolle kwam na twintig minuten op voorsprong. De openingstreffer werd gemaakt na een geweldige - ingestudeerde - vrije trap. De inspeelpass van Albert van der Haar kwam via Arne Slot terecht bij Sjoerd Ars. De spits schoof vervolgens zijn dertiende treffer van het seizoen binnen: 0-1. Nog voor rust verdubbelden de Zwollenaren de score. Uit een voorzet van Said Bakkati wist Joey van den Berg de bal fraai in het doel te werken.

De tweede helft leek FC Zwolle - zoals het een koploper betaamt - de wedstrijd rustig uit te spelen, maar Jelle van Kruijssen deed kort voor tijd nog iets terug. "Na de 1-2 werd het nog even spannend, al had ik niet het idee dat we deze wedstrijd nog uit handen gingen geven. Een probleemloze zege", aldus Arne Slot, die zijn vierhonderdste competitieduel voor FC Zwolle speelde.

De Zwollenaren speelden gecontroleerd, met Italiaanse trekjes. Spelers namen rustig de tijd voor een vrije trap, er werd gedisciplineerd gespeeld zonder al te veel opsmuk. "We hebben wel wat spelers die weten hoe je met een situatie als deze om moet gaan", beaamde de middenvelder. "Maar Italiaans zou ik het niet noemen, want het is niet verdedigend. We hadden meer balbezit en probeerden te voetballen, al kwamen we niet tot veel grote kansen."

Voetbal, FC Zwolle, Albert van der Haar, Arne Slot, Said Bakkati, Joey van den Berg, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws