Uitnodiging voor Oranje verrast Schepers

| 17-11-2017

Jorie Schepers, zaalvoetbalster van Exstudiantes Zwolle, ontving onlangs een uitnodiging voor een trainingsweekend van het Nederlands team. Vrijdagavond neemt ze intrek in een hotel bij Rotterdam Airport, vanwaar ze zaterdag vertrekt naar Portugal. “Ik had dit niet 1-2-3 verwacht, moet ik zeggen. Ik ga er heel open-minded in”, vertelt Schepers.

© Jan Burgman Fotografie

De 25-jarige Schepers is van oudsher veldvoetbalster. Ze speelde een aantal jaren voor DTS Ede en kwam in 2012 naar Zwolle. Daar was ze allereerst actief voor Be Quick ’28 om een jaar later over te stappen naar PEC Zwolle Vrouwen. De eredivisie voor vrouwen, dat werd haar domein. Drie jaar lang verdedigde ze het blauw en wit, maar in 2016 was dat avontuur voorbij. “Topsport bij PEC, dat was heel leuk en leerzaam. Toch moest ik verder en daarom ging de focus op mijn maatschappelijke carrière. Studie, werk en ook meer vrije tijd”, zegt Schepers. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en met een aantal oud-teamgenoten werd onder de vlag van Exstudiantes een zaalvoetbalteam opgericht.

Al snel bleken de Zwolse dames veel te goed voor hun niveau. “Het was eigenlijk niet eens leuk meer”, herinnert Schepers zich nog. “We hebben toen besloten om de eredivisie in te gaan en te kijken hoe dat gaat. We trainen nu eens in de twee weken en staan vijfde. Dat is boven verwachting.” Het gaat zelfs zo goed, dat Schepers zich in het vizier van de bondscoach speelde. Ze werd eerder al opgeroepen voor een trainingsstage, maar moest afzeggen in verband met vakantie. “Ik dacht dat ik er niet bij zou zitten, dus heb toen een vakantie geboekt. Dan moet je afzeggen en denk je eigenlijk dat het daarna niets meer wordt. Nu zit ik ineens toch bij de selectie. Dat was wel verrassend”, vertelt de voetbalster, die zaterdagmorgen met haar ploeggenoten naar Portugal vertrekt.

In Portugal wacht een vol programma, met onder andere twee oefenwedstrijden tegen louter clubteams. Een officiële interland gaat Schepers dus niet spelen en hoogstwaarschijnlijk gaat ook het Wilhelmus ontbreken. “Het is niet gelukt om een land te vinden, dat is wel jammer. Een echte interland zal het denk ik niet zijn, al spelen we wel in een oranje shirt. Misschien komt de rest nog een keer”, lacht Schepers, die benadrukt dat het voetballen met haar eigen team het belangrijkste blijft. Oranje is leuk, maar Exstudiantes blijft nummer één. “Onze training valt soms ook tegelijk met de training van Oranje, dus ik moet nog even kijken hoe ik dat ga doen. We doen het voor het plezier en dat blijft zo.”

Voetbal, Zaalvoetbal, Exstudiantes Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws