Uitgespeeld Berkum wint bij CSV Apeldoorn

| 04-05-2019

Berkum heeft zich zaterdag ook theoretisch verzekerd van nog een jaar in de hoofdklasse. De Zwolse formatie won met 1-3 van CSV Apeldoorn en dat was voldoende om alle concurrenten definitief af te schudden. “Het was bij ons vooral rommelig”, vindt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Beide ploegen hadden nogal wat afwezigen door blessures en bij Berkum moesten Johnsen Bacuna en Silvan Kersbergen zelfs in de warming-up afhaken. Desondanks begonnen de bezoekers goed, waarbij ze in het zadel werden geholpen door CSV. Al na vijf minuten kreeg Jasper Bremmer vanuit een corner alle vrijheid om in te koppen en hij maakte zo zijn eerste Berkum-goal ooit: 0-1. Niet veel later goochelde Michel van Aggele zich op de achterlijn knap vrij, waarna hij een strakke voorzet afleverde op de vrij staande Thom Kooke. De middenvelder tekende voor 0-2.

Wie dacht dat Berkum daarna een makkelijke middag ging krijgen, kwam bedrogen uit. CSV zette direct fors druk en de Apeldoorners hadden pech dat een vrije trap van Maikel Lange van de lijn werd gehaald. De bal vloog via de paal het veld weer in, maar ook Steven van Es was niet bij machte om de rebound te verzilveren. Even daarna kwam Fedde Timmer kansrijk voor het Zwolse doel, maar keeper Van Hoof bracht redding en dat herhaalde hij een minuut later bij een hard schot van Lange. Daarnaast zag hij een afstandspegel van Jesse Hartgers op de lat uiteen spatten.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De tweede helft was een voortzetting van het rommelige eerste bedrijf. Nadat een hard schot van Yoram Zandvliet goed werd gepakt door CSV-doelman Patrick Jansen, lag zijn collega Van Hoof aan de overzijde prima in de weg bij een knal van Timmer. Een minuut later moest de Zwolse sluitpost echter toch capituleren, want Steven van Es kon vogelvrij de niet onverdiende 1-2 maken. De marge van twee werd echter snel weer hersteld. Een minuut na de 1-2 zorgde Björn Bakker voor de 1-3 en daarmee stelde hij de Zwolse zege veilig. “Er werden vandaag over en weer veel fouten gemaakt, maar wij maakten er iets minder”, concludeert Schuurman.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws