U20 viert bekerfeest: ‘Even op gang komen’

| 26-03-2017

Na de bekerwinst van CSE Basketball Academy Zwolle U24 heeft ook het U20-team zondag feest kunnen vieren. De ploeg van de coaches Mark van Schutterhoef en Ton Grit moest in de finale tegen Apollo U22 nog wel in haar spel komen, maar uiteindelijk lukte het om met 68-91 te zegevieren. “We stonden in drie finales en winnen er twee. Dat lijkt me een goede score”, stelt Grit na afloop van de herenfinale tussen Donar en Landstede Basketbal.

© Richard Steur

Het begin van de finale in MartiniPlaza verliep niet bepaald vlekkeloos. De Zwollenaren startten wel met twee driepunters, maar namen daarna onbewust gas terug. Zodoende kon Apollo zich direct herpakken en ontstond er een evenwichtige partij. Na het eerste kwart stond de Zwolse ploeg met 25-23 achter, maar die schade was bij rust alweer hersteld: 41-46. “We schoten teveel van afstand en vielen hun niet aan. Dat deden zij bij ons wel, waardoor we het vooral 1-tegen-1 lastig hadden. Uiteindelijk hebben we in de tweede helft veel intensiteit gebracht en daarna was het goed op orde”, stelt Grit, die zijn ploeg dan ook afstand zag nemen van Apollo. Na het derde kwart was de marge al liefst twintig: 52-72.

Het verschil van twintig werd geen moment meer uit handen geven, zodat ook de tweede beker mee naar Zwolle ging. U20 won uiteindelijk met 68-91. “We moesten even een beetje op gang komen. Dat heeft sowieso voor een deel met spanning te maken, want finales zijn geen alledaagse wedstrijden. Uiteindelijk hebben we het goed opgepakt en overtuigend gewonnen”, zegt Grit, die later op de dag het eerste team van Landstede Basketbal zag verliezen van Donar. “We hebben er twee overtuigend gewonnen en eentje overtuigend verloren. Daar moet je ook eerlijk in zijn, het is wat het is. Al met al zegt het dat we goed bezig zijn. In de jeugdopleiding, maar ook bij de heren. We mogen trots zijn.”

© Richard Steur
© Richard Steur
Basketbal, Landstede Hammers, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws