U20 pakt de beker: ‘Weer een dansje doen’

| 01-04-2018

Het U20-team van CSE Landstede Basketbal heeft zaterdag de nationale beker in de wacht gesleept. De Zwolse formatie nam het in de eindstrijd op tegen BV Groningen U22 en was met 70-60 te sterk. “Het was zeker niet makkelijk, maar we deden genoeg goede dingen om te winnen”, vertelt coach Mark van Schutterhoef.

Zoals wel vaker in een bekerfinale kende ook het treffen tussen Zwolle en Groningen een moeizame openingsfase. Bij beide ploegen vielen de schoten amper, waardoor het na het eerste kwart slechts 10-10 was. “Het was een stroef begin, van allebei de kanten. In het tweede kwart namen we meer de overhand, mede omdat we even zone gingen spelen. Daarmee probeerden we de tegenstander aan het denken te zetten en dat pakte goed uit”, zegt Van Schutterhoef, die zijn ploeg bij de rust met 41-29 voor zag staan. “Zij gooiden in de buzzer nog wel een drietje, dat was even zuur. Na rust probeerden we de tegenstander gelijk aan de kant te zetten, maar dat was lastig.”

Groningen kwam in het derde kwart zelfs terug tot drie en bleef daardoor hoop houden op het winnen van de beker. In het vierde en tevens laatste kwart lieten de Landstede-coaches Mark van Schutterhoef en Ton Grit vrijwel tien minuten lang dezelfde vijf spelers staan en daarmee werd het verschil toch nog gemaakt. Mede dankzij 24 punten van Bart van Schaik mocht Landstede Basketbal met een 70-60 zege een feestje vieren. “Bij het eerste team doen we na iedere zege een overwinningsdansje. Bij de jeugd doen we dat ook, maar alleen als we een prijs winnen. We konden dus weer een dansje doen. Het was een energieke wedstrijd en uiteindelijk een terechte overwinning. Hartstikke mooi”, aldus Van Schutterhoef.

Basketbal, Landstede Hammers, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws