‘Types als Ongenda hebben we niets aan’

| 26-08-2017

Ga voor de lol eens een jaar terug. Bekijk hoe de PEC Zwolle-vlag er op dat moment bij hing en vergelijk dat eens met de huidige situatie. Je schrikt je wezenloos. Zaterdag, net nadat PEC Zwolle het voor elkaar heeft gekregen om FC Twente met 2-0 te verslaan, is het verschil in één shot waarneembaar. Bram van Polen, lachend met een biertje in zijn hand. Dat was vorig jaar een zeldzaam beeld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het lijkt haast een compleet andere wereld, de mixed zone van PEC Zwolle vandaag de dag. Vorig jaar werd er kort na wedstrijden een hoop af gescholden, waren er zorgelijke blikken en moest er telkens maar weer worden gereageerd op een nieuwe tegenslag. Inmiddels zijn we twee thuiswedstrijden onderweg en staat de teller op twee winstpartijen. Het is voor iedere PEC Zwolle-speler een opluchting van jewelste. Het is weer leuk om profvoetballer te zijn, zo zegt ook aanvoerder Bram van Polen. “Dit is natuurlijk zoveel lekkerder. Vorig jaar was het soms echt niet leuk meer. Nu sta ik hier met zeven punten uit drie wedstrijden. Het waren niet de beste tegenstanders, maar het blijven lekkere punten.”

Dat moet wel gezegd. De tegenstand die PEC Zwolle in de drie wedstrijden kreeg, was niet om over naar huis te schrijven. Maar er is een wezenlijk verschil: de sfeer, die is haast uitmuntend. “Daar hebben we ook wel een beetje op ingekocht. Op dit moment hebben we meer spelers met een hart voor de club. Ik heb daar in de zomer ook wel op aangedrongen, moet ik zeggen. Want types als Ongenda, daar hebben we niets aan. Een schoenmaker blijft bij zijn leest. Ik denk dat we dat nu goed hebben gedaan”, stelt een eerlijke Van Polen, die niet zozeer opgelucht is over de competitiestart. Er was vertrouwen en dus komt het niet als een verrassing. “Al ben ik wel erg blij met de manier waarop we vandaag hebben gevoetbald. Dat was er nog niet echt uitgekomen.”

Ook voor Van Polen zelf zijn het mooie tijden. Met twee treffers in drie wedstrijden is hij samen met Youness Mokhtar clubtopscorer. De captain is vooral blij met zijn rake strafschop van zaterdagavond. “Ik heb liever dat die jongens voorin ze maken, al was dit wel een belangrijk moment. Op dat moment weet je wat je gaat doen. Danny Holla zat nog wel een beetje te ouwehoeren, maar hij zat er lekker in.” Voor PEC Zwolle breekt nu een competitieloze week aan, aangezien er interlands op het programma staan. Ondanks de goede prestaties is Van Polen daar niet rouwig om. “Het is en/en. We zitten er lekker in en dan is het fijn om door te gaan. Maar we hebben ook wat jongens die met kleine pijntjes lopen. En zo kunnen we er nog even lekker van genieten”, glimlacht Van Polen nog maar eens.

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws