Tyfoon: ‘Heren in de lift, dipje bij dames’’

| 25-09-2012

Het handbalseizoen 2012-2013 staat voor handbalvereniging Tyfoon op het punt van beginnen. Zondagmiddag 7 oktober speelt het herenteam, dat afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de tweede klasse, haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen. Het damesteam van Tyfoon daarentegen komt dit seizoen niet in actie. Na het vertrek van vijf speelsters zette het bestuur een streep door het team.

© Marcel Senz

De herenploeg van Tyfoon ontvangt op de eerste speeldag van de competitie Heeten. Het duel begint om 12.00 uur en wordt gespeeld in sporthal De Marke in Hattem. Tyfoon kan in de tweede klasse behoorlijk wat sterke tegenstanders verwachten, maar de club heeft veel vertrouwen in de heren. ““De toekomst van het herenhandbal ziet er bij Tyfoon rooskleurig uit. Naast het vlaggenschip beschikken we namelijk over een prachtig jongens A-team en in de C- en D-jeugd zijn de jongens ook goed vertegenwoordigd”, vertelt Alfred Stegeman, secretaris van de handbalvereniging.

Terwijl de herentak van Tyfoon dus in de lift zit, zijn de berichten over de dames even minder positief. “Het dameshandbal bij Tyfoon zit tijdelijk in een dipje. Aan het eind van vorig seizoen hebben maar liefst vijf talenten Tyfoon verruild voor Dalfsen. Deze meiden is de ‘vette worst’’ van een eredivisieclub voorgehouden, waardoor de talenten stellen zich in Dalfsen beter te kunnen ontwikkelen. Stiekem dromen zij natuurlijk van een plaatsje in het eredivisieteam””, zegt Stegeman, die de vijf meiden een sportief en leerzaam seizoen toewenst. Terwijl hij tevens de zes resterende dames heeft moeten teleurstellen. ““Wij konden door het vertrek van de vijf talenten geen damesteam meer inschrijven.”

Ondanks deze tegenslag gaat Tyfoon niet bij de pakken neer zitten. Stegeman: “Eén van onze doelstellingen is om volgend seizoen weer een damesteam in competitie te hebben. Het is eigenlijk al te gek voor woorden dat een sportvereniging, die een prachtige Olympische en mondiale sport beoefent, voor één seizoen geen damesteam heeft! Gezien het enthousiasme en het aantal talenten bij zowel de meisjes A als meisjes B zal een nieuw damesteam weer jaren vooruit kunnen kijken.”

Handbal, SV Tyfoon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws