Tweetal Donaci in beeld bij Oranje onder 17

| 21-01-2017

iFC Donaci-spelers Robbert den Dunnen en Exoce Nkanga zijn door de KNVB opgenomen in de voorselectie van het Nederlands zaalvoetbalteam voor spelers onder 17 jaar. De twee voetballers trainen op dinsdag 31 januari in Zeist, om zo een plekje af te dwingen in de definitieve selectie. Oranje onder 17 is in voorbereiding op drie kwalificatiewedstrijden voor de Youth Olympic Games 2018.

Donaci is dit seizoen begonnen met een team voor voetballers onder 17 jaar. In dit team zitten talentvolle spelers uit Zwolle en omstreken, die uitkomen in een officiële KNVB-zaalcompetitie. De wedstrijden worden gespeeld in Apeldoorn, waar ook de KNVB af en toe komt kijken. De prestaties van doelman Den Dunnen en spits Nkanga vielen op en zodoende mogen zij zich op 31 januari melden in Zeist. Mochten de twee daar een goede indruk achterlaten en een plekje bemachtigen in de definitieve selectie, dan wacht er een trip naar Portugal. Daar staan drie kwalificatiewedstrijden op het programma, tegen Italië, Spanje en gastland Portugal. Een pittige poule.

Bij iFC Donaci zorgen de uitnodigingen voor gepaste trots. “Dit geeft uiteraard een positieve boost”, beginnen de trainers Jesse Betaze en Yassine Assa. “Wij willen samen met de jongens veel positiviteit uitstralen en laten zien dat hard werken voor een beloning zorgt. Hopelijk is dit het begin van iets moois, want het zaalvoetbal begint echt te leven in Zwolle. Dat zie je ook aan de hoeveelheid aanmeldingen bij toernooien en de uitverkochte interlands die komende week plaatsvinden in het Landstede Sportcentrum.”

Voetbal, Zaalvoetbal, iFC Zwolle, Robbert den Dunnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws