Tweemaal winst voor BB-lopers in Hattem

| 01-05-2011

De BB-lopers hebben zich op Koninginnedag weer van een goede kant laten zien bij hardloopevenementen in Elburg, Beilen en Hattem. Ondanks de stevige wind en felle zon sneuvelden er diverse persoonlijke records. De beste prestaties werden door de BB-lopers neergezet bij de Stadsloop van Hattem. Op de tien kilometer wist Rietje Klappe te winnen en Mark Hakbijl won op de 4,1 kilometer.

Rietje Klappe zag naarmate de race in Hattem vorderde steeds meer kansen op de overwinning. “In de vierde ronde kreeg ik een dame voor me in het vizier, waardoor ik nog meer gemotiveerd raakte om mijn tempo goed vast te houden. Dit lukte ondanks de warmte redelijk. In de laatste kilometer kon ik nog versnellen en haar inhalen. Het bleek genoeg voor de zege”, aldus een dolblije Klappe. Op de 4,1 kilometer won Mark Hakbijl. Hij wist binnen het kwartier te finishen.

Eerder op de dag wist Susan Warmer een podiumplaats te behalen in Beilen. Op de tien kilometer finishte ze als derde. Ook BB-loper Kees Boer presteerde prima door een seizoensrecord van onder de 38 minuten te realiseren. In Elburg liepen liefst dertien BB-lopers mee. Zes van hen liepen hard genoeg voor een nieuw persoonlijk record.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Rietje Klappe, Kees Boer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws