Tweede Zwolse Santa Run in de binnenstad

| 13-11-2015

De binnenstad van Zwolle is op zondag 20 december het decor voor de tweede Santa Run in Zwolle. De Santa Run is een uniek hardloopevenement, waarbij alle deelnemers 5 kilometer afleggen. In de binnenstad is een route uitgestippeld met veel sfeer en gezelligheid. “Iedereen loopt in kerstoutfit, er is live muziek en er zijn op de startlocatie diverse kerstkraampjes”, vertelt organisator Marco Mezach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste editie van vorig jaar bracht niet het gewenste aantal deelnemers. Mede daarom is Mezach op zoek gegaan naar nieuwe impulsen. Die vond de organisator onder andere bij hardloopverenigingen, organisaties van andere evenementen en sportverenigingen en bedrijven. Zo worden er rond de start en finish de nodige dingen op touw gezet. “Er is een houten kersthuisje, een DJ en een dweilorkest aanwezig. Daarnaast is de route een vaste afstand van 5 kilometer geworden, waardoor de Santa Run ook voor hardlopers interessant is”, legt Mezach uit. Iedere deelnemer gaat verkleed in een kerstoutfit, bestaande uit een kerstmanpak of op zijn minst een attribuut.

Bij inschrijving ontvangen de lopers een startnummer en een gratis consumptiemunt, die is in te leveren bij één van de kerstkramen en bij Pistache. “De snelheid is leuk, maar niet het belangrijkste”, zegt Mezach. “De gelopen tijd wordt wel bijgehouden, maar er wordt een prijs uitgereikt aan de deelnemer die het leukst is gekleed. Ook is er een prijs voor de grootst deelnemende groep.” De Santa Run zamelt tevens geld in voor het goede doel. Om Stichting Clini Clowns te steunen kan er voor een euro een zogeheten loopneusje gekocht worden, terwijl er ook een gedeelte van de opbrengst naar de Monicares Foundation gaat. De Santa Run start 20 december om 15.00 uur. Voor meer informatie zie de speciale site van het evenement.

Hardlopen, Wandelen, Santa Run Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws