Tweede Zwemloop vindt plaats op 16 mei

| 24-04-2018

De tweede editie van de Zwolse Zwemloop heeft plaats op woensdag 16 mei. Het evenement wordt opnieuw gehouden in en rond het Openluchtbad, waar de deelnemers moeten zwemmen en hardlopen. De organisatie is in handen van Triade, zwemvereniging ZV44, Terp 3 en het Openluchtbad Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij de Zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in één van de twee 50-meterbaden van het Openluchtbad. Als die zijn afgelegd, lopen de deelnemers één of meerdere rondes over het terrein van het zwembad. 's Middags zijn er twee afstanden voor de jeugd (van 8 tot en met 15 jaar), 's avonds zijn de senioren (16 jaar en ouder) aan de beurt. “Het evenement is een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het Openluchtbad, dat dan net weer is geopend. Daarnaast is de Zwemloop een mooie, laagdrempelige kans om kennis te maken met de triatlon. En wie weet, een eerste stap in de voorbereiding voor de Triathlon Zwolle, die in september wordt georganiseerd”, meldt de organisatie.

Voor de kinderen van 8 jaar en ouder zijn de afstanden 100 meter zwemmen en 1 kilometer lopen, terwijl kinderen van 12 jaar en ouder 200 meter zwemmen en 2 kilometer lopen. De eerste serie start om 17.00 uur, de tweede om 17.30 uur. Vanaf 19.00 uur is het de beurt aan deelnemers van 16 jaar en ouder, die 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen. De inschrijving loopt via mijninschrijving.nl, op de dag zelf is er alleen inschrijving mogelijk als de series nog niet vol zitten. “We zijn nog op zoek naar vrijwilligers, vooral om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Wil je graag meehelpen? Meld je dan aan via infono@spmterp3.nl.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Clinic
Triatlonvereniging Triade en zwemvereniging ZV44 organiseren op zondag 6 mei een speciale zwemclinic voor de jeugd. Deze training geldt als voorbereiding op de Zwemloop. Opgeven kan via jeugdno@spmtvtriade.nl en meer informatie is te vinden op www.tvtriade.nl.

Hardlopen, Zwemmen, Openluchtzwembad, Zwemloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws